Am caliatea de parat in proces de divort , iar martorul propus de reclamanta nu cred ca poate avea aceasta calitate , acesta avand interese la reclamanta si in plus de aceasta nici relatia dintre mine si aceasta persoana nu este o relatie cordiala . Pe ce acte
ma pot baza ca sa am posibilitatea de a-l refuza?
Pe actele care dovedesc interesul acestuia sau relatia de dusmanie cu dvs.
Dvs va puteti doar opune audierii acestui martor, invederand instantei aspectele de mai sus, cea care va decide va fi instanta.
Oricum o declaratie de martor singura nu poate constitui proba care sa convinga instanta de sustinerile reclamantei, ci ansamblul tuturor probelor este decisiv.
In plus, daca totusi martorul va fi audiat dvs aveti posibilitatea de a-i pune acestuia intrebari si de a combate cele sustinute de acesta cu alte probe.
La termenul in care instanta incuvinteaza probele va puteti opune la desemnarea persoanei respective ca martor prezentand judecatorului argumentele dvs.Daca ati depasit acest moment martorul fiind deja incuvintat la momentul concluziilor pe fondul cauzei solicitati ca instanta sa cenzureze dedclaratiile acestuia ca fiind subiective,mincinoase etc.Sansele sunt mici daca nu dovediti cu acte o stare de dusmanie intre dvs si martor,plangeri penale reciproce ,sau daca declaratiile acestuia sunt in totala contradictie cu situatia rezultata din probe etc.
Cu acte , nu pot demonstra , dar sunt mesaje intre martora si reclamanta care arata starea de interes dintre ele , mesaje care sunt in telefonul acesteia, plus exista si servicii pe care reclamanta le-a facut tatalui martorei ,
Ce relevanta au aceste servicii?
Daca am prestat anumite servicii anumitei persoane ,ruda acelei persoane nu poate sa vina martor intr-un proces care priveste alta persoana?
Un telefon se poate inlocui sau defecta oricand . Un telefon poate oricand pica pe sol ,asa ca o chitanta pt serviciul de constatare de la un service gsm e verosimila .
Doar daca exisita relatie de dusmanie si se dovedeste ati putea avea sanse ca sa nu fie audiat respectivul martor.
Fara inscrisuri nu cred ca ati putea dovedi.
In cursul audierii puteti insa adresa intrebari martorului si sa rezulte o relatie de dusmanie.
Este bine sa stiti ca in procesele de divort nu prea isi bat capul instantele cu astfel de probleme...