avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii concediu medical dupa somaj tehnic
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

concediu medical dupa somaj tehnic

Un angajat a stat acasa in somaj tehnic lunile Mai si Iunie. de la 1 Iulie intra in concediu medical toata luna .
Cum se determina baza de calcul pentru plata acestui medical? Pentru lunile Mai si Iunie se ia in considerare salariul minim 600 Ron sau se elimina aceste ultime 2 luni si se considera ca baza de calcul Veniturile brute pe cele 6 luni anterioare intrarii in Somaj Tehnic ??

Astept opinii!
Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 16:03, 19 Iunie 2009
In cazul drepturilor de somaj si al pensiilor, pentru perioadele de scutire, baza de calcul se constituie din salariul minim brut garantat in plata ,,,in prezent de 600 de lei . Nu se prevede insa nimic in legatura cu baza de calcul pentru indemnizatiile de concediu medical.
In mod normal OUG 28/2009 ar fi trebuit sa precizeze daca baza de calcul se consitutie din indemnizatia de somaj tehnic sau, la fel ca in cazul celorlalte drepturi de asigurari sociale, se va lua in considerare salariul minim.

Cele 2 luni de somaj tehnic se iau in calcul la baza calculului concediului medical...se ia in considerare salariul minim de 600 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical in somaj tehnic omerisca omerisca Buna ziua, Doresc sa va intreb unde trebuie depus certificatul medical pt. concediu medical in cazul in care sunt in somaj tehnic? Deasemenea m-ar intersa sa ... (vezi toată discuția)
Concediu medical luat in somaj ... ( in primele 6 luni ) TanasescuCristian TanasescuCristian Buna ziua, am nevoie de un sfat de specialitate . Sunt in somaj de 4 luni si am suferit o interventie chirurgicala . Am depus certificatul medical la ... (vezi toată discuția)
Ajutor - calcul indemnizatie concediu prenatal!!! Gabriela Negrut Gabriela Negrut Va rog sa ma ajutati cu calculul indemnizatiei in urmatoarea situatie: Incepand cu 19 mai 2009 angajata intra in concediu prenatal. In mod normal trebuie sa ... (vezi toată discuția)