avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fals si uz de fals / inselaciune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fals si uz de fals / inselaciune

Am contactat de pe un site de publicitate un meserias, am cazut de acord asupra pretului, mi-a dat chitanta si i-am dat banii pentru materiale. Mi-a dat chitanta de firma.
A stabilit termen de predare lucrare. Nu a venit. I-am cerut explicatii la telefon si i-am cerut si factura pentru materiale cum ne-am inteles la predarea banilor contra chitanta, el invoca dificultatea de a obine de la contabila lui facturile si tot amana sa se prezinte cu bunurile obiect al platii materiallelor.
Intre timp am aflat ca mi-a dat chitanta de la o firma care a fost cu mult inainte dizolvata.

Ce pot sa fac?
L-am contactat si a tot propus la termene de realizare a lucrarii si degeaba. Pe site-uri apare ca e un escroc cu multe astfel de fapte.
Mergeti la politie si depuneti plangere, nu trebuie ca dvs sa incadrati fapta.
Desigur, dar de la politie m-au trimis la procuratura si acolo mi s-a cerut sa prezint un contract si eu nu am semnat un contract, i-am dat pur si simplu avansul pentru materiale
Puteti proba in vreun fel cele petrecute ? Martori, inregistrari, ceva ?
Din ce relatati dvs. ar fi vorba cel putin de inselaciune.
Aveti chitanta si se pot face verificari de politie.
Daca firma era dizolvata la momentul emiterii chitantei e dubioasa situatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am luat teapa și înșelăciune Și minte o grămada de oameni ... Valer Alex Valer Alex Am luat teapa și înșelăciune Și minte o grămada de oameni Am dat sa ma înscriu de permis am dat bani după nu mio mai răspuns Cum fac sa recuperez ... (vezi toată discuția)
Lnselaciune cu un antecontract pauladyana pauladyana Buna ziua, Acum 3 ani am dat un avans de 10 mii de euro pentru un apartament semifinisat in care am mai investit 3000 de euro pentru finisaje. Banii i-am dat ... (vezi toată discuția)
Escrocherie sentimentala adrianm12 adrianm12 Buna ziua, Trec direct la subiect, fiindca este vorba despre o problema grava ce ne-a tulburat intreaga familie. Sora mea M. a cazut victima unui barbat cu ... (vezi toată discuția)