avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata cursurilor de specializare in cazul demisiei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata cursurilor de specializare in cazul demisiei

Buna ziua, Am o problema la a carei rezolvare sper sa o gasesc la d-vs. Sunt angajatul unei firme din vara anului 2014,atunci am semnat contractul de munca si,la cateva zile am semnat un act aditional referitor la cursuri de specializare in care se specifica suma acestora si perioada de obligatie de a plati contravaloarea acestora,in cazul demisiei. As dori sa stiu daca,in cazul in care angajatorul a incalcat drepturile contractuale ale angajatului privind plata diurnelor,a programul de lucru,actul aditional devine nul. Ca sa fiu mai concret,am fost instiintati printr-un e-mail ca diurna zilnica va fi injumatatita,pe o perioada determinata,fara sa ne dam acordul scris,ceea ce cred ca nu este tocmai o actiune legala. Programul de lucru nu a fost respectat niciodata,intelegerea fiind ca in cazul orelor suplimentare,acestea sa se transforme in zile libere platite,in perioadele de inactivitate,lucru care nu s-a intamplat,angajatorul incercand sa convinga angajatii sa semneze cereri de concediu fara plata,datorita lipsei fondurilor. Va rog sa ma lamuriti si pe mine daca,in cazul demisiei mele,pe motivul nerespectarii obligatiilor contractuale,voi fi obligat sa platesc cursurile de specializare si a cheltuielilor aferente,stipulate in actul aditional. Va multumesc si astept raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:02, 16 Martie 2015
Daca demisia dumneavoastra este urmare a nerespectarii obligatiilor angajatorului nu trebuie sa platiti costurile cursului. Trebuie sa fiti atent cu ce articol se incheie contractul de munca si sa precizati in cerere obligatiile pe care nu le-a indeplinit si faptul ca plecarea se datoreaza acestora.
Va multmesc pentru raspuns.
O zu buna!
demisia este actul dvs unilateral de vointa. nu se analizeaza si nici nu conteaza motivul . prin urmare , veti fi obligat sa plattiti cursurile deoarece demisia nu este calea legala pentru a contracara nerespectarea contractului de munca , ci instanta. daca va dati demisia sunteti SIGUR bun de plata
PARVUROXANA a scris:

Daca demisia dumneavoastra este urmare a nerespectarii obligatiilor angajatorului nu trebuie sa platiti costurile cursului. ....



Vedeti ce dispune art.198 C.mun.
Din pacate,in acest articol nu mentioneaza nimic in legatura cu obligatiile angajatorului in perioada de obligatie a angajatului,stipulata in actul aditional.
Eu doream sa aflu daca,invocand in cererea de demisie,faptul ca angajatorul nu si-a indeplinit obligatiile contractuale,privind drepturile banesti si a orelor suplimentare neplatite,actul aditional va deveni nul,sau daca am castig de cauza,in cazul in care angajatorul ma va actiona in instanta.
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Demisie cu clauza Djsmiley90 Djsmiley90 Daca am venit calificat la o firma și ei apoi m-au autorizat și mi-au pus o clauză de reziliere de 100 mil pe 2 ani..cum pot sa îmi dau demisia fara să ... (vezi toată discuția)
Demisia - motiv imputabil conform contractului de munca mariusmures83 mariusmures83 Buna ziua, As avea o intrebare, legat de un contract individual de munca in care se stipuleaza \\\\" Salariatului ii revin in principal urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Clauze cim ery ery Buna cum pot determina un angajat sa nu demisioneze exista vreo clauza legala pe care o pot introduce in cim? (vezi toată discuția)