avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Presedinte asociatie non profit.
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Presedinte asociatie non profit.

Presedintele unei asociatii non profit se poate angaja la asociatie in functia de administrator, avand alte atributii decat cele ale Predesintelui ?
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 20:07, 20 Aprilie 2015
Nu pentru ca e o functi aleasa nu una numita. Puteti sa angajati presedintele ca de altfel oricare membru doar pe un proiect finantat din fonduri externe sau publice romanesti si care accepta cheltuieli cu salariile.
Ce intelegeti prin ”administrator”? Ca nu e clar, si la ONG-uri nu se prea foloseste termenul... probabil ceva in genul Director Executiv?
IN principiu se poate, daca Statutul permite, insa vor trebui masuri atente pentru evitarea conflictelor de interese, si deci COnsiliul DIrector sau un vicepresedinte de exemplu sa exercite atributii care in mod normal reveneau presedintelui in relatie cu acel post subordonat pe care il cumuleaza si deci nu mai poate functiona controlul ierarhic...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare asociatie andreidarius andreidarius 1.Pentru infiintarea unei asociatii avand ca scop crearea unei centru de plasament are cine un model de statut sau/si de act constitutiv? Nu suntem specialisti ... (vezi toată discuția)
Vicepresedinte si director al asociatiei? Simona Guseth Simona Guseth Vicepresedintele asociatiei, din consiliul director poate fi numit si director al asociatiei? Multumesc (vezi toată discuția)
Ca singurul membru fondator al unei fundații pot avea salariu? Ion Deleacu Ion Deleacu Bună ziua, Ca singurul membru fondator al unei fundați cum pot fi plătit? Pot avea salariu? Mulțumesc (vezi toată discuția)