avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Vicepresedinte si director al asociatiei?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Vicepresedinte si director al asociatiei?

Vicepresedintele asociatiei, din consiliul director poate fi numit si director al asociatiei?
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 23 Martie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 23:57, 21 Aprilie 2021
Nu poate detine in acelasi timp o functie aleasa (vicepresedinte asociatie) si una numita( director asociatie).
poate, ca nicio prevedere legala nu impiedica un asemenea cumul de functii, daca nu il interzice Statutul sau Regulamentul Intern. INSA trebuie avut mare grija sa nu se amestece atributiile de vicepresedinte cu cele de director si sa nu apare conflicte de interese, deci sa fie alt membru CD insarcinat cu exercitarea controlului ierarhic asupra acelei persoane in calitatea ei de director salariat si acel vicepresedinte sa nu participe al nicio decizie CD care se refera la el sau la salariati in general etc. etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detinere functie si de director executiv de catre vicepresedintele unei federatii madalina bobeica madalina bobeica Buna dimineata, Vicepresedintele unei federatii poate fi si director executiv in cadrul acesteia? Multumesc! (vezi toată discuția)
Presedinte asociatie non profit. PARVUROXANA PARVUROXANA Presedintele unei asociatii non profit se poate angaja la asociatie in functia de administrator, avand alte atributii decat cele ale Predesintelui ? (vezi toată discuția)
Functia de presedinte executiv ioanaturean ioanaturean Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o informatie: In cadrul unui ONG exista functia de Presedinte Executiv si daca da, acesta poate sa fie remunerat pe baza ... (vezi toată discuția)