Deci eu am cumparat un teren ,am obtinut autorizatie de construire ,am construit imobil si l-am intabulat la cadastru .
Care este actul de proprietate al constructiei vazand ca imi este necesar pentru obtinerea unui "certificart de performanta energetica" a constructiei?
Certificatul energetic se eliberează de către auditorul energetic pentru clădiri care are atestat de la Ministerul dezvoltării regionale și a Administratiei publice.Acesta va face la cererea proprietarului auditul energetic.care va fi valabil 10 ani. Auditorul va face un dosar cu planul de încadrare , planuri de arhitectură, planuri pt. instalații, fișa tehnică, facturi de apă caldă, de energie Pentru o casă durează cam o săptămână, pentru un apartament- cam 3 zile. Bineînțeles, ca distracția să fie completă -tariful de rigoare care nu e prea mic.
Așa zisul act de proprietate al clădirii este AC.Actul de proprietate
Autorizația de construire se eliberează numai titularului unui drept real de proprietate . Având o autorizație de construire( pe terenul asupra căruia sunteți proprietar și care este întabulat) și proces verbal de recepție , construcția se va întabula