avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act doveditor proprietate imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act doveditor proprietate imobil

Deci eu am cumparat un teren ,am obtinut autorizatie de construire ,am construit imobil si l-am intabulat la cadastru .
Care este actul de proprietate al constructiei vazand ca imi este necesar pentru obtinerea unui "certificart de performanta energetica" a constructiei?
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 03:37, 16 Martie 2015
Certificatul energetic se eliberează de către auditorul energetic pentru clădiri care are atestat de la Ministerul dezvoltării regionale și a Administratiei publice.Acesta va face la cererea proprietarului auditul energetic.care va fi valabil 10 ani. Auditorul va face un dosar cu planul de încadrare , planuri de arhitectură, planuri pt. instalații, fișa tehnică, facturi de apă caldă, de energie Pentru o casă durează cam o săptămână, pentru un apartament- cam 3 zile. Bineînțeles, ca distracția să fie completă -tariful de rigoare care nu e prea mic.
Așa zisul act de proprietate al clădirii este AC.Actul de proprietate

deci sa inteleg ca AC= autorizatia de construrire .
Autorizația de construire se eliberează numai titularului unui drept real de proprietate . Având o autorizație de construire( pe terenul asupra căruia sunteți proprietar și care este întabulat) și proces verbal de recepție , construcția se va întabula

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietar prin autorizatie de constructie boarcornel boarcornel Pe un teren de 5000 mp se construiesc 2 locuinte identice.Conform actului de intabulare pe teren este proprietara sotie.pe o locuinta este proprietar sotul iar ... (vezi toată discuția)
Intabulare fara autorizatie de constructie ContSters246653 ContSters246653 Se poate face intabularea unei locuinte fara autorizatie de constructie (vezi toată discuția)
Probleme asociatia de proprietari just_me26 just_me26 buna ziua, locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje si 2 scari deci 40 apartamente, in data de 15 iunie 2011 ni s-a spus de catre sefa de scara ca s-a vorbit cu o ... (vezi toată discuția)