avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somajul si angajarea
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somajul si angajarea

Buna ziua, Sunt in somaj de 2 luni si m-am angajat pe perioada determinata.Am suspendat somajul. As vrea sa stiu : firma l-a care m-am angajat mi-a facut contract pe perioada determinata de 1 luna urmand ca dupa aceea sa -mi prelungeasca tot pe determinata inca trei luni si tot asa prelungiri din 3 in 3 luni pana la un an.Dupa un an fac contract pe perioada nedeterminata.M-ar interesa sa stiu daca dupa o luna mai prelungesc contractul inca trei luni si dupa aceea nu-l mai prelungesc mai pot revenii la somaj. Am dreptul in cel mult un an sa am pe rand mai multe contracte pe perioada determinata si apoi sa-mi reiau somajul de unde a ramas.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:56, 15 Martie 2015
speranta1977 a scris:

....M-ar interesa sa stiu daca dupa o luna mai prelungesc contractul inca trei luni si dupa aceea nu-l mai prelungesc mai pot revenii la somaj. Am dreptul in cel mult un an sa am pe rand mai multe contracte pe perioada determinata si apoi sa-mi reiau somajul de unde a ramas.


Incheierea unui c.i.m. pe o durata de cel mult 12 luni suspenda plata indemnizatiei de somaj.

La expirarea duratei pentru care a fost incheiat c.i.m. se poate relua somajul. Reluarea in plata se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai târziu de 30 de zile calendaristice de la data încetării situaţiei care a condus la suspendare.
Acest lucru il stiu.Ma intereseaza daca pot incheia in decurs de 1 an 2-3 contracte pe perioada determinata de cate 3 luni si dupa expirararea lor mai pot relua somajul de unde am ramas.
Puteti incheia in decursul unui an 2 sau 3 contracte pe perioada determinata de cate 3 luni, iar dupa expirarea duratei pentru care au fost incheiate sa va reluati somajul de unde a ramas.
Ultima modificare: Duminică, 15 Martie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire in somaj dupa prelungire contract perioada determinata monrocka monrocka Buna seara! Sunt in situatia in care imi va expira contractul pe perioada determinata (inainte de angajare am fost in somaj), insa angajatorul mai are nevoie ... (vezi toată discuția)
Contractul de munca pe perioada determinata roxynice roxynice Mi sa prelungit contractul de munca pe perioada determinata de doua ori prima data 6 luni apoi mi s-a prelungit pana la 2 ani , am fost inlocuitorul unei ... (vezi toată discuția)
Ce se întâmplã dacã mã angajez în timp ce beneficiez de ºomaj? flore_inger flore_inger Buna Am si eu o dilema..Sunt si eu in somaj.Somajul l-as avea pana in martie 2014.Sunt in a doua luna de somaj.Daca ma angajez si contractul mi-l face pe 3 ... (vezi toată discuția)