avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzufruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzufruct

Doresc si eu un raspuns.mentionez ca sunt casatorita de 16 ani si am 2 copii minori.am mostenit un apartament de la tatal meu iar mama mi a dat partea ei si fratele meu la fel eu eram casatorita deci1/2 am mostenit de la tata iar prin vanz cump am mai primit un sfert si sotul meu un sfert.el sotul mai are copil din alta casatorie si am picat de acord sa donam fiului minor jumatatea primita prin vanz cump de la mama si fratele meu.deci acum eu detin jumatate din apart prin mostenire si fiul meu jumate prin donatie.sotul meu sa trecut jos cu uzufruct viager.altfel nu vroia sa doneze copulului.Acum suntem intr o situatie grea cu scandaluri si batai.alcool zi de zi.imi cere bani pe un sfert de apartam pe care fictiv prin acte a avut un sfert.deci are uzufruct viager cun pot rezilia acest lucru sa stam linistiti eu si cei doi copii minori.dupa divort pot termina cu uzufructul lui.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 14:48, 19 Martie 2015
Nu aveti cum sa il lipsiti pe sotul dvs. de dreptul de uzufruct viager, intrucat este un drept real si ii apartine atat in timpul casatoriei cat si dupa divort, asta e. Singura solutie este sa renunte el de buna voie, eventual sa ii dati banii asa cum cere. Poate la partaj ajungeti la o intelegere.
Acțiune în instanță- rezoluțiunea contractului și revenirea la situația anterioară.
Rezolutiunea carui contract si revenirea la care situatie anterioara? Aia in care sotul este proprietar pe 1/4 din imobil? Si in ce temei sa ceara rezolutiunea? :(
Nu mi se pare corect.sotul meu face scandal regulat si a distrus multe bunuri in casa de fapt nu a cumparat apartamentul ci eu l am mostenit de la parinti.trebuie sa existe o cale eu am depus la sectie plangeri a spart usile din apartament si mobila de bucatarie.ce tb sa fac pt a reusi sa l scot din apartamentul meu?
Va rog sfatuiti ma ce sa fac?sunt distrusa pshic zi de zi un abuz psihic de teruare.bani nu am sa i dau am doi copii de14 ani si de 9 ani.trebuie sa fie o cale am martori ca apartamentul a apartinut parintilor mei si e de la ei.

Alte discuții în legătură

Anularea dreptului de uzufruct ally22chuchita ally22chuchita Buna ziua. Am cumparat un imobil cu bani donati de la mama si am acordat drept de uzufruct viager atat pentru mama cat si pentru sotul acesteia (nu este tatal ... (vezi toată discuția)
Contract de donatie sau vanzare- cumparare? nenea toto nenea toto dupa moartea mamei a ramas o mostenire mie si fratelui meu pe care vrem sa o dam baiatului cel mic al fratelui .Noi vrem cu donatie ,iar el vrea cu act de ... (vezi toată discuția)
Dreptul de propietate in caz de executare silita... calinoiualexandru calinoiualexandru Titularul unui contract de vanzare-cumparare, pentru un apartament, este fiul,iar mama are dreptul de uzufruct viager, fiul este un derbedeu care a acumulat ... (vezi toată discuția)