avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA achizitie intracomunitara?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

achizitie intracomunitara?

SV X SRL, stabilita si inregistrata in scopuri de TVA in Romania achizitioneaza de la XYZ stabilita in Ungaria si inregistrata in scopuri de TVA in Ungaria si Romania, piese de schimb, care vor fi comercializate, in valoare de 5,000 euro fata TVA. XYZ dispune ca produsele sa fie transportate de la depozitul sau din Satu Mare la sediul societatii X din Ploiesti . Ce suma sau ce mentiune va trece XYZ pe factura?
Cel mai recent răspuns: Elena TOCU , Avocat 19:17, 19 Iunie 2009
Speta dvs. nu face obiectul achizitiei intracomunitare intrucat livrarea marfurilor are loc pe teritoriul national. Factura se va emite cu TVA . La cei 5000 euro se aplica si TVA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva la marfa second-hand kerekesmargo kerekesmargo Buna ziua ! art.1522 din codul fiscal - regimul special pentru bunurile second-hand- se refera si la haine. ,exista ceva reglementari speciale in privinta ... (vezi toată discuția)
Regim special masini second hand-declaratii, inregistrari miha1978 miha1978 Buna ziua! Va rog, daca se poate, sa ma ajutati cu un raspuns la o intrebare legata de urmatoarea situatie: Reprezint o firma din Romania neplatitoare de ... (vezi toată discuția)
Prestari servicii in ue sorinapopescu sorinapopescu Buna ziua! As avea si eu o itrebare, sper ca ma puteti ajuta. Daca o fimra din RO platitor de TVA, preasteaza servicii de ex in Ungaria catre persoane ... (vezi toată discuția)