avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Indemnizatia sociala minima
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Indemnizatia sociala minima

buna seara !am o intrebare legara de pensia sociala garantata .mama mea in varsta de 47 de ani este bolnava de leucemie si ia o pensie de handicap de 270 de lei poate beneficia si de aceasta pensie? mentionez ca boala sa agravat intre timp. multumesc anticipat.ma puteti contacta pe adresa de email : adriana9ionela5@gmail.com
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:19, 16 Martie 2015
Poate beneficia si de indemnizatia minima pentru pensionari(400 de lei)daca mediucul expert al casei locale de pensiii o va incadra intr-un grad de invaliditate,in baza documentelor medicale pe care le are.
Trebuie sa aiba si un mic stagiu de cotizare.
1. Mama dvs. beneficiaza de indemnizatie de handicap, nu de pensie de invaliditate.

2. Daca va beneficia de pensie de invaliditate si aceasta este sub 400 lei atunci va primi 400 lei lunar.

3. Pensia de invaliditate se poate cumula cu indemnizatia de handicap.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie sociala pt persoana cu handicap Maria birloiu Maria birloiu Daca o persoana are indemnizatie de handicap 375 lei lunar si nu a lucrat niciodata, poate primi indemnizatie sociala de 704 lei? (vezi toată discuția)
Pensie invaliditate viomusicstudio viomusicstudio Am tot rascolit netul, chiar si acest forum si tot nu m-am lamurit. Deci pe scurt. Sufar de maladie Lobstein din nastere. Sunt incadrat definitiv in gradul ... (vezi toată discuția)
Pensionare pe caz de boala gavvaly gavvaly Buna ziua. O nelamurire am si as dori un raspuns exact. Sufer de diabet, sunt incadrata ca persoana fizica cu handicap de gradul III, am varsta de 37 ani, am ... (vezi toată discuția)