avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pot schimba custodia comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pot schimba custodia comuna

Buna seara, am o fetita de 5 ani jumate si o cresc singura de la 3 ani. La divort judecatoarea ne-a oferit custodie comuna dar el a plecat in strainatate si a vizitat-o la 6 luni oferindui o pesie alimentara de 200 lei.El sa recasatorit si are si un copil si acum vrea ca fetita mea sa stea cu actuala lui sotie cat e el in strainatate in vacante. As dori sa stiu daca legal are voie sa faca asta tinand cont ca el nu este acasa si nu cred ca mama vitrega se va ocupa cu dragoste de copilul meu. As dori sa stiu daca pot schimba cumva custodia comuna a copilului?
Puteti incerca, nu se stie niciodata.
Ultima modificare: Luni, 16 Martie 2015
Cristina Paisa, Avocat
Tinand cont de prevederile Legii 272/2004, dupa parerea mea, nu prea exista sanse de obtinere a custodiei exclusive. Nu ati precizat daca tatal are sau nu un program de vizita. Nu ati precizat ce temeri aveti legate de mama vitrega si pe ce va bazati cand afirmati ca tatal nu va fi acasa.
Ce inseamna sa "stea" cu actuala sotie cat timp domnul e plecat in strainatate? Copilul e gazduit, pe perioade limitate de timp, de celalalt parinte ca modalitate a desfasurarii programului de legaturi personale (de vizitare). Copilul are un domiciliu stabilit, inteleg la dvs. Ca atare nu pricep de ce copilul ar urma sa stea cu sotia fostului sot, cand copilul are 2 parinti vii si sanatosi, iar de program de vizitare acordat actualei sotii nu am auzit.
este o custodie comuna fara program de vizita, si el doreste pe perioada vacantei sa stea la sotia lui la curte pt ca considera ca acolo ii va fi mai bine decat la bloc
Stimata doamna,
Va mai intreb o data. De unde stiti dvs ca minorul va sta intreaga perioada de vacanta fara tatal sau, adica doar alaturi de actuala sotie a domnului? Este posibil ca solicitarea lui sa fie legata de vacanta, tocmai pentru ca pe perioada vacantei se intoarce si dansul in tara.

Alte discuții în legătură

Custodie comuna, domiciliu la mama, partaj nefinalizat, copil traumatizat mioara2012 mioara2012 Buna ziua! Am divortat in martie 2012 si in octombrie am introdus actiunea de partaj. Eu am vrut sa impartim in cote egale toata masa partajabila, insa fostul ... (vezi toată discuția)
Scoaterea minorului din tara RRRaluca RRRaluca Buna ziua! Sunt o mama divortata, printr-o hotărâre definitivă si irevocabilă. Minorul rezultat din căsătorie îmi este mie încredințat spre crestere ... (vezi toată discuția)
Acordul celuilalt parinte FloranceD FloranceD Buna ziua. Am divortat acum ceva timp si apoi m-am recasatorit. Din prima casatorie am o fata, acum in varsta de opt ani. La divort sotul a fost de acord ca ... (vezi toată discuția)