avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... IF sanctionat contraventional pentru folosirea unui ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

IF sanctionat contraventional pentru folosirea unui singur departament pe casa de marcat

In urma unui control "inopinat" al Antifraudei, desfasurat in august 2014 in afara orelor de program la IF detinuta de mama mea(intr-un sat) acestia au considerat ca faptul ca IF functioneaza cu un singur departament SG1, iar ora afisata pe bonul fiscal este in avans( nu corespunde realitatii) au sanctionat contraventional IF cu amenda de 2000 lei. Mentionez ca IF este neplatitoare de TVA si de la infintare 2006 functioneaza cu un singur departament, iar la controalele ANAF din 2009 si 2010 acest fapt nu a fost considerat gresit. Controlul s-a desfasurat intre orele 12,00-15,00 cand magazinul era inchis intre orele 11,00-16,00, inspectorii Antifrauda intrand in magazin cand un distribuitor a oprit sa aprovizioneze cu marfa. Amenda s-a aplicat in baza art.11, alin.1, lit.a din OUG 28/1999 rep. Este intemeiata aceasta amenda? Am contestat in justitie PV. Trebuie sa depun recurs la Tribunal, exista ceva lege care sa ma ajute in acest sens?
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 08:26, 16 Martie 2015
Plangere contraventionala la judecatorie, nu recurs la tribunal.
OUG 28/1999 este norma legala. Daca ce scrie in PV de contraventie nu se include in dispozitiile legii, aveti sanse de castig.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contraventie denisamarket denisamarket buna ziua imi puteti spune ce se intampla cu o firma care pierde un proces cu garda financiara ,in baza oug 28/1999 litera b va fi obligat sa plateasca ... (vezi toată discuția)
Este situatie de incompatibilitate? totoracristian totoracristian Un functionar public poate fi si secretar al unui departament juridic din cadrul unui partid politic ? Precizez ca este functionar public cu statut special si ... (vezi toată discuția)
Am un magazin. Cezar66 Cezar66 Am un magazin de bijuterii placate cu aur.A venit cineva de la garda financiara si mi-a zis ca la casa de marcat trebuie sa am pe langa codul initial,introdus ... (vezi toată discuția)