avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract partial si contract integral. La cel integral ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract partial si contract integral. La cel integral se primeste preaviz. Ce se intampla?

Buna ziua!
Am 2 contracte de munca. Unul cu 8 ore si unul cu 2 ore. Ce se intampla cand sunt disponibilizat de la cel cu 8 ore. Teoretic as putea sa primesc indemnizatie de somaj, dar practic se poate? Caci am o sursa de venit. Cea cu 2 ore. La 2 ore am venitul mai mare decat ce mi s-ar cuveni ca indemnizatie de somaj pentru pierderea celui de 8 ore.
As aprecia daca ma poate lamuri cineva ce e de facut.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:30, 19 Iunie 2009
Eu v-as sfatui, avand in vedere ca nu veti putea beneficia de indemnizatie de somaj daca aveti un alt CIM: carnetul de munca ce vi se elibereaza in urma incetarii contractului nr. 1 sa il duceti la angajatorul 2 (cel cu partial) si sa declarati acea functie de baza, angajatorul nr. 2 urmand a va opera in carnetul de munca stagiul respectiv. Eventual, poate negociati cu el perioada de lucru si salariul corespunzator, adica mai mare.
Daca aveti un venit paste 500 lei nu puteti beneficia de indemnizatie de somaj.
Atata timp cat are CIM, inseamna ca nu este in cautarea unui loc de munca, si atunci nu poate fi somer, indiferent de cat de putini bani ia ca angajat. Cei 500 lei se refera la venituri din activităţi autorizate potrivit legii (activităţile economice desfăşurate de persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi/sau întreprinderi familiale conform legii sau exercitarea profesiilor liberale potrivit dispoziţiilor legale speciale)
pakos:
Aveti dreptate!
Cred ca ma gandeam la altceva cand am raspuns.
Cer scuze user-ului!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restructurare post - am dreptul la somaj ? vbanamaria vbanamaria As dori sa stiu mai multe in legatura cu restructurarea de post la locul de munca : Daca se restrucureaza postul de la locul de munca , eu ca angajat ce ... (vezi toată discuția)
Pot sa mai lucrez, fiind in somaj? MOCANU DOINA MOCANU DOINA Buna ziua. Dupa 12 luni, am fost data la somaj. In paralel , am fost angajata la o alta firma , cu contract timp partial 2 ore/ zi, 10 ore pe sapt. Banuiesc ... (vezi toată discuția)
Drept la somaj pentru 2 ore in aceasi firma inlineasofa inlineasofa O societatea comerciala are 50 angajati. Considerat perioada de criza poate sa puna 20 angajati in somaj dar continue da lucreze in aceasi societate cu un ... (vezi toată discuția)