avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... permis de conducere romanesc in comunitatea europeana
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

permis de conducere romanesc in comunitatea europeana

Buna seara . Sunt rezident in italia de 4 ani si am un permis de conducere romanesc. Zilele trecute am fost oprit de un agent de circulatie langa Torino si mi-a spus ca trebuie sa schimb permisul romanesc in permis italian.....deoarece am mai mult de un an de rezidenta in italia. Nu stiu daca este vre-o lege care sa ma oblige sa fac asta.....daca trebuie cu adevarat sa il schimb ce ar trebui sa fac?
VA MULTUMESC ANTICIPAT
Cel mai recent răspuns: luca_19nov , utilizator 09:36, 12 Decembrie 2011
Daca ati obtinut rezidenta in Italia,permisul de conducere eliberat in Romania isi pierde valabilitatea in sensul de a circula pe acel teritoriu.
Preschimbarea se poate face la agentiile Automobil Club Italia cu indeplinirea unor conditii:
-permisul sa fie in perioada de valabilitate(raportat la Romania)
-acesta sa fie ultimul model(tip card,adica)

Pasii urmatori:
-vizite medicale
-traducerea autentificata a permisului,la consulatul Romaniei(Milano)sau la Ambasada(Roma)
-traducerea trebuie autentificata si legalizata la tribunal
Dureaza aproximativ 3 luni,timp in care aveti dreptul de a conduce in baza unei adeverinte care vi se elibereaza.
NU ESTE ADEVARAT!!!

Nu trebuie sa preschimbi nimic. Nu exista nici o obligatie pentru cetatenii UE. Exista pentru cei extra-UE pe care italienii ii numesc extracomunitari.

Cetatenii romani au 3 posibilitati: sa preschimbe, sa ceara recunoasterea sau sa nu faca nimic.

Ia citeste aici:
[ link extern ]
in data de 6 decembrie 2011 am fost oprit de carabinieri in provincia de vicenza si mi-au retinut permisul pe acest motiv.eu nu pot circula pentru ca mi-au dat un proces verbal fara drept de a mai conduce si m-au indrumat spre o agenzie care se ocupa cu conversia permiselor dar acolo surpriza,mi-au spus ca nu aveau niciun drept sa-mi retina permisul de conducere pentru ca nu este obligatorie conversia.acum nu ma duce la munca si azi ma duc la prefectura sa fad ce e de facut.articolul de lege cu care mi-au retinut permisul este 136.7 e 126.7 cds

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa detin doua permise de conducere? Dumxx Dumxx Am făcut şcoala de şoferi de două ori, în două ţări diferite: în România in 1992 şi în Italia in 1999 era obligatoriu pentru ca permisele romanesti ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere preschimbat sergiuconstantin sergiuconstantin Buna seara,am din nou cateva intrebari care ma bantuie:D...fac un mic rezumat,dupa intreb......in 1999 am luat permisul cat.b,inainte de a expira(10 ani ... (vezi toată discuția)
Am dobandit permisul de conducere in italia, pot sa conduc si in romania? dutu1 dutu1 am dobandit permisul de conducere in italia ,sunt de cetatenie romana si am rezidenta in italia,intrebarea mea este,daca pot circula cu acest permis in ... (vezi toată discuția)