avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1020 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calitatea de asigurat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calitatea de asigurat

Buna ziua. O intrebare scurta si simpla: sunt angajata incepand cu data de 1 ianuarie 2015. Incepand cu ce data detin calitatea de asigurat?? In momentul de fata am dreptul sa solicit o adeverinta de asigurat pentru medicul de familie pentru a-mi face niste investigatii?? Mentionez ca la verificare pe site-ul CNAS nu figurez ca fiind persoana asigurata.Multumesc
Ultima modificare: Luni, 16 Martie 2015
drgaby, utilizator
Cel mai recent răspuns: drgaby , utilizator 12:17, 19 Martie 2015
1. Sunteti asigurata cu data cu care ati inceput activitatea (01.01.2015).

2. - Angajatorul va poate elibera adeverinta deoarece el a retinut si platit contributia la sanatate.
- Daca la CJAS nu apareti asigurata aceasta se datoreaza birocratiei, unei comunicari defectuoase, cu mari intarzieri, intre ANAF si CJAS.

3. Puteti lua legatura, prin e-mail, cu CJAS care va rezolva problema.
Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce dovadă am că sunt angajată și mi se plătește cass? apar neasigurată în sistem Doina Enache Doina Enache Buna ziua! Am si eu o problema si am cam obosit sa ascult in stanga si in dreapta de aceea va cer ajutorul.. Lucrez de aproximativ 8luni la locul actual de ... (vezi toată discuția)
Verificare plata contributii angajator marinica71 marinica71 Cum pot afla daca angajatorul imi plateste asigurarile catre stat ? p.s. Interventie moderator Nu mai scrieti cu majuscule.Este o incalcare a Regulamentului ... (vezi toată discuția)
Contributie la sanatate nimenea nimenea Buna ziua! Am si eu o intrebare pentru care as dori lamurire Am fost la medicul de familie sa mi dea o adeverinta si ma verificat in sistem si surpriza mi a ... (vezi toată discuția)