avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1136 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat pentru depasire
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat pentru depasire

Mi.a fost suspendat permisul pe loc pt depasire pe linie simpla continua, in raza indicatorului depasire interzisa. Asa mi.au scris in procesul verbal. Nu stiu daca era acel indicator in zona, ei spun ca au in filmat. In sfarsit, eu am facut contestatie la procesul verbal. Suspendarea s.a dat mi.au dat.o organele de politie pe 30 de zile. Eu am facut contestatie pt ca am nevoie de permis, nu pot prezenta 2 foi de acest gen in strainatate. Ei mi.au dat drept de circulatie 15 zile cu 2 foi, spunand ca sunt valabile in spatiul european. Oare ? Ideea e ca eu acum am un proces la Judecatoria Arad. Am vrut sa numesc un avocat dar mi.a cerut 20 de milioane... Prin urmare va cer ajutorul... Cum pot afla ce sentinta se da in proces ? Eu lucrez in strainatate si nu cred ca voi fi prezent la nici un termen. Sunt obligat sa fiu prezent ? Aparator nu mi.am pus , avand in vedere cati bani au cerut. Dar imi puteti spune , in cazul in care pierd procesul si trebuie sa le predau permisul pot afla acest lucru si altfel decat de la adresa mea de domiciliu? La domiciliul meu nu locuieste nimeni, si am inteles ca daca nu predau permisul cand instanta o dispune imi vor prelungi perioada de suspendare cu inca 30 de zile . Multumesc ...
Cel mai recent răspuns: alexandra2015 , utilizator 12:05, 26 Martie 2015
Despre dosar puteti afla date aici
[ link extern ]
Intrati pe portal si in caseta unde scrie Număr dosar, obiect, parte, scrieti nume si prenume (complet!), numar de dosar (daca il stiti), dati click si va veti regasi intr-o lista.
Asa veti afla cand este primul termen, ce s-a hotarat, etc.
In privinta adresei unde sa va fie trimisa corespondenta de catre instanta, este o solutie/.
In plangerea contraventionala declarati ca domiciliu procesual ce adresa vreti, a fratelui, a mamei, a unui amic, etc.
Unii folosesc acest tertip ,,pariind" pe neatentia grefierei, care foloseste adresa de domiciliu/resedinta in loc de domiciliul procesual si de aici poti ,,intoarce" dosarul.. nu mai intru in amanunte!
Sunt de acord ca 2000 de lei pare mult, dar asta se poate datora si felului cum v-ati ,,prezentat" (sofer de TIR!!!) B-)
Personal as fi oferit aceasta suma (oricum negociam!), daca, repet, daca imi castiga cauza (inclusiv la Tribunalul Arad). Altminteri ofeream pt. a ma reprezenta in doua instante cateva sute de lei.
Asa imi dadeam repede seama daca am de-a face cu un maître sau cu un trepadus.
Nu stiu cine v-a formulat plangerea contraventionala, dar sa castigati fara a va prezenta nu cred sa aveti vreo sansa. Si daca va prezentati fara aparator aveti sanse minime!
Ce puteti face este sa o lalaiti pana se apropie luna august si atunci va predati permisul, e perioada de concedii.
Bine era daca plateati jumatate de amenda in 48 de ore, mai reduceati din paguba!
Succes si poate va faceti timp sa ne spuneti cum decurg lucrurile!
amenda am platit.o imediat. plangerea e formulata oricum cam eronat pt ca am scris.o exact inainte ca ei sa inchida biroul. a fost totul in graba . multumesc de raspuns.
A avut loc procesul si s.a dat hotarare de anulare a cererii inca de la primul termen. Nu am avut nici cum sa ma prezint. Am verificat acum pe portalul Judecatoriei Arad. Vreau sa stiu ce urmeaza mai departe ? Ce trebuie sa fac ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intampinare la chemare in judecata barbuloredana barbuloredana buna ziua!am si eu o problema daca ma poate ajuta cineva sa fac o intampinare .am fost data in judecata de catre o firma de cosmetice pentru ca figuram in baza ... (vezi toată discuția)
Urgent va rog Victoria29 Victoria29 Buna ziua,s.a facut o plangere penala impotriva mea in urma cu aprox. o luna si jumatate,am angajat un avocat intre timp pt. aparare,astazi am fost sunata de ... (vezi toată discuția)
Procedura predare permis conducere dupa pierdere recurs crismo71 crismo71 Buna ziua, Am aflat ieri pe portalul just.ro ca mi-a fost respins ca nefondat recursul la o plangere contraventionala pentru suspendare permis 30 zile. Nu ... (vezi toată discuția)