avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Procedura predare permis conducere dupa pierdere recurs
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Procedura predare permis conducere dupa pierdere recurs

Buna ziua,

Am aflat ieri pe portalul just.ro ca mi-a fost respins ca nefondat recursul la o plangere contraventionala pentru suspendare permis 30 zile. Nu intentionez sa merg mai departe cu procesul. Am cateva nelamuriri cu privire la procedura de predare a permisului la politie si rog pe cineva cu experienta in acest domeniu sa ma indrume, raspunzandu-mi la cele 2 intrebari de mai jos.

1) La cat timp dupa publicarea solutiei pe portalul just.ro pot sa fac cerere pentru eliberare copie hotarare cu mentiunea definitiv si irevocabil si ce taxe / timbre trebuie sa insoteasca cererea ?

2) Unde trebuie depusa aceasta cerere avand in vedere ca cererea de recurs am depus-o la judecatoria din localitatea mea de domiciliu (unde s-a judecat fondul), iar recursul s-a judecat la tribunalul din resedinta de judet (unde judecatoria a trimis dosarul spre judecare) ? Va fi inapoiat dosarul la judecatoria locala si atunci pot depuine cererea acolo ?

Pun aceste intrebari intrucat nu vreau sa fiu penalizat suplimentar cu inca 30 zile de suspendare pentru nepredarea la timp a permisului.

Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Ultima modificare: Marți, 10 Septembrie 2013
crismo71, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 10:36, 10 Septembrie 2013
Buna ziua,
Puteti sa solicitati legalizarea sentintei acum la instanta care a judecat recursul adica la Tribunal. Taxa este de 5 lei si timbru judiciar.
predarea o puteti face si fara acea sentinta la organul de politie rutiera de care apartineti.
Nu mai circulati cu masina pentru ca riscati sa aveti necazuri.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Ultima modificare: Marți, 10 Septembrie 2013
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat, indreptare eroare materiala, procedura? eu_craciun eu_craciun Buna ziua, in 2012 mi-a fost suspendat permisul pentru depasirea vitezei legale pe o perioada de 4 luni, mi-a fost respinsa atat contestatia cat si recursul, ... (vezi toată discuția)
Predarea permisului dupa termenul de recurs la un proces la care s-a renuntat. bxfnwwww bxfnwwww Buna ziua. Referitor la un proces civil, mai specific o contestatie a unui proces verbal pentru contraventia de depasire pe linie continua, prin care s-a ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere suspendat yagoos yagoos Buna ziua, In noiembrie 2007 mi-a fost suspendat permisul de conducere 30 de zile pentru ca am trecut pe rosu in Bucuresti. Am depus contestatie la tribunal ... (vezi toată discuția)