Am aflat ieri pe portalul just.ro ca mi-a fost respins ca nefondat recursul la o plangere contraventionala pentru suspendare permis 30 zile. Nu intentionez sa merg mai departe cu procesul. Am cateva nelamuriri cu privire la procedura de predare a permisului la politie si rog pe cineva cu experienta in acest domeniu sa ma indrume, raspunzandu-mi la cele 2 intrebari de mai jos.
1) La cat timp dupa publicarea solutiei pe portalul just.ro pot sa fac cerere pentru eliberare copie hotarare cu mentiunea definitiv si irevocabil si ce taxe / timbre trebuie sa insoteasca cererea ?
2) Unde trebuie depusa aceasta cerere avand in vedere ca cererea de recurs am depus-o la judecatoria din localitatea mea de domiciliu (unde s-a judecat fondul), iar recursul s-a judecat la tribunalul din resedinta de judet (unde judecatoria a trimis dosarul spre judecare) ? Va fi inapoiat dosarul la judecatoria locala si atunci pot depuine cererea acolo ?
Pun aceste intrebari intrucat nu vreau sa fiu penalizat suplimentar cu inca 30 zile de suspendare pentru nepredarea la timp a permisului.
Buna ziua,
Puteti sa solicitati legalizarea sentintei acum la instanta care a judecat recursul adica la Tribunal. Taxa este de 5 lei si timbru judiciar.
predarea o puteti face si fara acea sentinta la organul de politie rutiera de care apartineti.
Nu mai circulati cu masina pentru ca riscati sa aveti necazuri.
av. Gabriel Klein Kiritescu