Buna ziua, in 2012 mi-a fost suspendat permisul pentru depasirea vitezei legale pe o perioada de 4 luni, mi-a fost respinsa atat contestatia cat si recursul, decizia din recurs a tribunalului a fost pronuntata in iunie 2013 data de la care nu am mai condus, implinindu-se astfel cele 4 luni de suspendare, in data de 03 octombrie 2013 am primit acasa o incheiere de la judecatorie prin care instanta a indreptat o eroare materiala legata de adresa mea.
Intrebarea mea este : dupa pronuntarea sentintei din recurs trebuia sa primesc o instiintare acasa si din acel moment curgea termenul de suspendare? (lucru care nu s-a intamplat, ar putea fi vorba de aceea eroare din sentinta , a adresei)
Sau termenul de suspendare a permisului de conducere curge din momentul ramanerii definitive a hotararii? (ma refer la ultima hotarare, cea pronuntata in recurs) si pot sa ma duc la politie sa-mi iau permisul?
Unde pot sa gasesc aceasta procedura ca sa ma lamuresc si eu?
Buna ziua,
Decizia din recurs nu se comunica.
Trebuia sa va duceti dumneavoastra la instanta de recurs, sa va legalizati sentinta, sa va duceti la politie si sa va depuneti permisul si, la 4 luni sa va duceti sa-l luati
Asta este procedura.
Indreptarea de eroare materiala nu are legatura cu aceasta perioada.
Gabriel Klein Kiritescu
Multumesc pentru raspuns,sa inteleg din raspunsul dumneavoastra ca termenul de suspendare curge din momentul predarii permisului la politie?(aceasta obligatie fiind a mea)
acum stiu ca am gresit dar ce pot sa fac acum?mai exixta vreo posibilitate sa imi recuperez permisul acum sau ma duc la politie, il depun si mai stau 4 luni?
Buna ziua,
Mergeti la politie si discutati cu ei.
S-ar putea sa mai stai 4 luni si sa asteptai.
Politia de unde putea sti ca dumneavoastra nu conduceti daca nu aveau permisul la ei?
Asta este.
Multumesc inca o data, va mai deranjez cu o doua intrebari, cei de la politie au o baza de date in care pot verifica ca nu am predat permisul? daca nu ma duc sa predau permisul care ar fi consecintele?