avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sentinta cu greseli de nume si ortografie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sentinta cu greseli de nume si ortografie

Am avut un proces in luna iunie si de 2 zile a sosit acasa sentinta in favoarea mea cu termen de atacare prin recurs de 15 zile de la data comunicarii.Problema mea este ca in sentinta apare numele mamei mele (pe care o mostenesc )o data corect si in alt aliniat complet diferit.Am sesizat avocatul care va depune azi o cerere de corectare in tribunal.Eu as vrea sa stiu care e procedura in astfel de cazuri-trebuie sa astept emiterea unei alte sentinte -deci un alt termen pentru recurs sau se ia in calcul aceasta prima sentinta chiar daca contine greseli?
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 17:19, 4 August 2011
Instanta va face incheiere de indreptare eroare materiala care vi se va comunica la domiciliu.
Intrebarea mea este:care este termenul in care partea adversa poate face recurs..cel de la prima comunicare(cu eroare de nume)sau cind vom primi aceasta comunicare cu indreptare de eroare materiala cum o denumiti dumneavoastra?

partea adversa nu are de unde sa stie ca ati facut cererea de indreptare eroare materiala, asa ca daca are de gind sa atace cu recurs va declara recursul in termenul legal
este doar o eroare materiala. daca avocatul dvs a facut cerere de indreptare a eroriii materiale pt ce va faceti probleme? termenul de recurs este de 15 zile si curge de la data cand vi s-a comunicat sentinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum indrept erorile dintr-o hotarare judecatoreasca? floryflori33 floryflori33 buna ziua...am o intrebare:am primit sentinta intr un proces de partaj ,definitiva si irevocabila,in care am descoperit citeva nereguli la calculele facute de ... (vezi toată discuția)
Divort majagna majagna buna ziua, am divortat anul asta in luna mai pe 3 mai mai exact am avut ultimul termen, dupa sentinta la 2 saptamani cand am primit-o acasa am vazut ca numele ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral - termen comunicare PetruF PetruF Buna seara, Pe data de 19 a lunii trecute Judecatoria ... a admis actiunea privind partajul succesoral dintre mine si fratii mei spunand: \\"Cu drept de ... (vezi toată discuția)