avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum indrept erorile dintr-o hotarare judecatoreasca?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum indrept erorile dintr-o hotarare judecatoreasca?

buna ziua...am o intrebare:am primit sentinta intr un proces de partaj ,definitiva si irevocabila,in care am descoperit citeva nereguli la calculele facute de instanta....ce pot face pentru a se indrepta aceste greseli?ce cale de atac trebuie urmata?va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: floryflori33 , utilizator 13:38, 11 Mai 2012
sunteti absolut sigur ca sentinta este definitiva si irevocabila? cine a pronuntat-o?
da.judecatoria caracal.eu nu am fost in tara cind s a pronuntat sentinta si prin urmare nu am vazut o la momentul respectiv.acum cind m am intors am citit o si am gasit niste greseli de calcul,greseli pe care de fapt trebuia sa le observe avocatul meu la momentul oportun.este definitiva si irevocabila din data de 25.04.2012.ce m ai pot face?
Nu este posibil sa fie definitiva si irevocabila. Inteleg ca s-a judecat doar pe fond. Va rog sa va uitati la partea finala si sa verificati daca scrie "irevocabila" sau "cu apel in 15 zile de la comunicare".
este irevocabila,deoarece recursul nu s a admis,din cauza ca "domnul avocat"nu a semnat cererea de recurs si nici nu s a prezentat la termenul stabilit. pt a o semna.
Am inteles. Incercati sa faceti o cerere de indreptare eroare materiala, in care aratati cum a gresit instanta calculele.

Alte discuții în legătură

Indreptare eroare materiala ariciu453 ariciu453 buna ziua, am castigat un proces in stadiu de fond in materie comerciala.cand am primit comunicarea hotararii am observat ca suma era mai mica.am depus in ... (vezi toată discuția)
Definitivare sentinta de divort kzsi77 kzsi77 Buna ziua, Am primit sentinta de divort plina cu greseli. Am solicitat corectarera acesteia, am si primit comunicarea privind admiterea cererii de indreptare ... (vezi toată discuția)
Ce este de facut ? Viorel Stancut Viorel Stancut Am obtinut prin hotarare irevocabila un teren intravilan. Expertul judiciar a inscris eronat in raportul de expertiza dimensiunile terenului. Prin urmare, ... (vezi toată discuția)