avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 357 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... indreptare eroare materiala
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

indreptare eroare materiala

buna ziua, am castigat un proces in stadiu de fond in materie comerciala.cand am primit comunicarea hotararii am observat ca suma era mai mica.am depus in termen de 15 zile cererea de indreptare materiala, iar partea adversa nu a depus recurs.intrebarile mele sunt urmatoarele :
1.suma de pe comunicare, cea mica este executabila ??
2.deoarece judecatorii sunt inca in concediu si nu a fost stabilita inca o data pt judecarea in camera de consiliu a erorii, daca retrag cererea imediat aceasta devine hotararea definitiva si irevocabila si astfel pot primii banii fara a se mai scurge un alt termen de recurs ??
3.daca nu se aproba cererea mea de indreptare se va redacta alta comunicare si va trebui sa astept iar 15 zile pt recurs ?? sau acest lucru se intampla doar daca se aproba cererea de indreptare ??
va multumesc
Cel mai recent răspuns: LEX PROFESIONAL CONSULTING , Consilier juridic 08:29, 23 August 2010
daca ati formulat o cerere de indreptare a erorii materiale asteptati pina cind se solutioneaza aceasta, in cuprinsul sentintei pronuntate urmind sa apara suma corecta. daca va retrageti cererea de indreptare a erorii materiale sentinta pronuntata poate deveni executorie, daca nu este exercitata calea de atac legala
Puteti proceda si altfel, daca sentinta este in materie comerciala aceasta este titlu executor fiind necesara numai investirea cu fromula executorie, in consecinta puteti pune in executare fara a va retrage cererea de indreptare materiala .

Dupa ce primiti si solutia instantei ca urmare a cererii de indreptare va completati executarea cu noua sentinta si suma .
juristconsult a scris:

Puteti proceda si altfel, daca sentinta este in materie comerciala aceasta este titlu executor fiind necesara numai investirea cu fromula executorie, in consecinta puteti pune in executare fara a va retrage cererea de indreptare materiala .

Dupa ce primiti si solutia instantei ca urmare a cererii de indreptare va completati executarea cu noua sentinta si suma .

ca sa fac investirea cu formula executorie nu imi trebuie stampila cu definitiv si irevocabil care in cazul de fata fiind necesara solutionarea cererii de indreptare materiala , nu o sa o primesc ??

as dorii raspuns si pt intrebarile 2 si 3.va multumesc
pentru rezolvarea problemei solicitati instantei de judecata preschimbarea termenului de judecata in cazul cererii de indreptare materiala, ulterior investind sentinta pronuntata in vederea executarii. pina la obtinerea executarii incercati recuperarea sumei corecte pe cale amiabila.
In materie comerciala solutia pe fond nu trebuie investita cu formula executorie, fiind executorie de drept conf. art 720 ind. 8 cod proc. civ. si a se vedea recursul in interesul legii - Decizia nr. XXXVIII/2007

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Investire formula executorie ioanandrei ioanandrei Intr-un proces comercial care s-a judecat in fond ( TRIBUNAL) si in apel (CURTE DE APEL ) s-au dat sentinte favorabile mie ,iar aceste sentinte contin ... (vezi toată discuția)
Sentinta ,,definitiva si executorie" laura-jurist laura-jurist buna ziua am o sentinta civila, pronuntata de tribunal, in materie de insolventa. este vb de atargerea raspudnerii materiale a amdinistratorului social. ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca -um pot revizuii o hotarare definitiva, irevocabila, cu investire executorie RizeaCoralia RizeaCoralia am un litigiu de munca, am fost sanctionata disciplinar, am contestat decizia respectiva in instanta, instanta de fond a admis in parte actiunea formulata de ... (vezi toată discuția)