avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot infiinta o firma daca sunt in CCC?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot infiinta o firma daca sunt in CCC?

Sunt in CCC pt. al 2 lea copil, as vrea sa infiintez o firma, cum ar trebui sa procedez ca sa nu mi se ia indemnizatia? multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:03, 17 Martie 2015
Puteti sa infiintati firma, nu are legatura cu indemnizatia dvs.
~ Conținut șters la cerere ~
Poate obtine si venituri pe durata CCC in cuantum de maxim 6 ISR (3000 lei) pe an calendaristic.
In acest sens, se exprima art.16 alin.3 lit.c din OUG 111/2010.
Puteti avea firma care sa si functioneze fara probleme. Nu trebuie scoate dividende cat timp sunteti in CCC, ca sa nu aveti si alte venituri.
Veniturile din dividende nu sunt asimilate veniturilor din salarii asa ca se pot incasa si in timp ce beneficiati de indemnizatie pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociat si indemnizatie crestere copil niculaeflorentina niculaeflorentina Buna seara! Va rog, daca puteti sa imi raspundeti si mie la o intrebare. Daca sunt in concediu crestere copil si devin asociat intr-o societate comerciala, mai ... (vezi toată discuția)
Pot lucra daca iau indemnizatie crestere copil? Aura24 Aura24 Buna seara . Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: sotul meu a intrat in concediu de crestere copil 2 ani, deoarece eu nu aveam dreptul. El lucreaza la ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru cresterea copilului berescu_laura berescu_laura buna ziua!Am o interprindere individuala si sunt insarcinata..As vrea sa stiu daca trebuie sa imi suspend activitatea pentru a beneficia de alocatia de ... (vezi toată discuția)