avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Drept de autor
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Drept de autor

Ce am de facut in cazul in care apare si se comercializeaza un DVD cu un film care contine in proportie de 25% interviuri filmate de mine, pentru care nu am primit niciun sfant, dar am fost trecut pe genericul de final ca director de imagine?
Interviurile au fost realizate acum aproximativ 3 ani, perioada in care eram angajatul unei case de productie, dar in contractul de munca eram operator calculator, cu salariul minim pe economie; nu exista niciun contract de cesiune intre mine si aceasta casa de productie sau cu cele care au produs DVD-ul.
As putea cere sa fiu remunerat conform contributiei avute, adica procent din pretul de vanzare al DVD-ului?
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 20:48, 24 Martie 2015
Contributia la opera e una, dreptul de autor e alta.
Inseamna ca nu se plateste? Contributia la opera este "moca"? As putea deschide un proces cu sanse de reusita?
Nu sunt avocat, asa ca nu pot estima sansele unui proces (s-ar putea sa-mi scape niste amanunte), dar privind strict ce am mentionat anterior as zice ca nu prea aveti sanse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de parteneriat/contract de productie - incidenta art. 70 alin 1 din legea 8/1996 sorina.scurtu sorina.scurtu Buna ziua, Stie cineva sa-mi spuna daca un contract de parteneriat incheiat cu o societatea care se ocupa de inregistrari audiovizuale poate fi interpretat ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor film Cornelissa Cornelissa Ce ar mai trebui facut pentru un film documentar creat de un amator, si înregistrat la ORDA, atata vreme cât aceasta înregistrare nu e constitutiva de ... (vezi toată discuția)
Ce este si cum se realizeazã cesiunea drepturilor de autor Laura Ciobeica Laura Ciobeica Prin autor se intelege persoana fizica sau persoanele care au creat opera. Se prezuma a fi autor, pana la proba contrara, persoana sub numele careia opera a ... (vezi toată discuția)