avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale indemnizatia administratorului unic al unei societati ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

indemnizatia administratorului unic al unei societati de interes public local

Buna ziua,
Am fost numit , din randul salariatilor, prin hotararea Consiliului Local , Adimistrator unic al unei societati pe actiuni de termoficare de interes public local. Actul constitutiv a fost modificat dupa numirea mea, in sensul ca au fost introduse prevederile ordonantei 222/2008 cu privire la indemnizatiile directorilor- ordonanta respinsa prin Legea 204/04.iunie 2004.
Prevederile acestei ordonante sunt introduse si in Contractul de mandat, in care, la capitolul drepturi salariale scrie ca "administratorul unic beneficiaza de o remuneratie lunara egala cu indemnizatia lunara acordata prin lege ( OG10/2008)pentru functia de viceprimar, fara alte sporuri si drepturi"
Avand in vedere ca in urma semnarii acestui contract de mandat venitul net ar urma sa scada (fata de cel avut ca dir.executiv), iar pentru neandeplinirea indicatorilor de performanta venitul se poate diminua cu pana la 30%, va rog sa-mi spuneti ce ar trebui sa fac mai intai:
1) sa semnez contractul de mandat si apoi sa fac demersuri pentru modificarea actului constitutiv si contractului de mandat?
2)sa modific intai actul constitutiv, clauzele contractului si apoi sa-l inchei?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters51068 , utilizator 13:40, 20 Iunie 2009
Ordinea ce se impune este 2>>>>1.
Avand in vedere ca prevederile ordonantei 222/2008 cu privire la indemnizatiile directorilor- ordonanta a fost respinsa prin Legea 204 (ma bazez pe spusele tale), inseamna ca nu are nici un efect juridic.
Este irelevanta prezenta acestuia in actul constitutiv ca norma de lege.

Dar are relevanta, ca intelegere intre parti, adica intre societate si manager, ca o clauza privata.

Vei primi indemnizatia de viceprimar.

In mod normal ar trebui sa modifici actul constitutiv care stabileste regula.
Poti invoca inexistenta acelei ordonante si poti cere o indemnizatie mai mare decit viceprimarul.

Mai ramine sa ti-o si aprobe. Sa primesti bani mai multi inseamna ca esti mai important decit un viceprimar.
Cum crezi ca vor reactiona?

Nici macar nu ai semnat contractul de management si deja pui conditii.

Daca nu vrei sa te trezesti pe dinafara, mai bine primeste ce ti s-a dat, dupa aceea pune conditii.
Asta daca nu te crezi atit de valoros si de neinlocuit, si crezi ca actionariatul (Consiliul local) iti va accepta conditiile fara comentarii.

Mai bine vrabia din mina ...

Alberto Kurtyan
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Iunie 2009
ContSters51068, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie director regie autonoma sandina29 sandina29 Prin OUG 3 din 2011 se prevede ca : Art. 1. - Prevederile art. 31 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 79/2008 privind masuri ... (vezi toată discuția)
Reducere indemnizatie director cu 25% ContSters137516 ContSters137516 Buna ziua! Va rog sa imi spuneti daca in cazul unui contract de mandat al unui director intr-o societate comerciala cu actionar majoritar un consiliu local, in ... (vezi toată discuția)
Semnare act aditional la cim de catre administrator in locul dg Teolt Teolt Un act aditional, la CIM, care se refera la salarii compensatorii poate fi semnat de administratorul societatii in locul Directorului General (DG are calitatea ... (vezi toată discuția)