avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident neacordare de prioritate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident neacordare de prioritate

Buna ziua!am si eu o problema...destul de grava zic eu!am fost implicat intr-un accident de circulatie soldat cu 2 victime!practic problema e urmatoarea!eram in masina cu mama mea...ma aflam pe drumul cu prioriate...in interorul localitatii!am ajuns intr-o intersectie...unde trebuia sa acord prioritate de dreapta!din cauza soarelui....si din cauza curbei foarte stranse...90 de grade...nu am observat la timp autoturismul caruia trebuia sa ii acord prioritate...si incercand sa evit impctul cu el in lateral....am franat brusc...si am tras stanga de volan!..soferul(victima)...nu a efectuat nici o manevra de evitare a acidentului....si ca urmare....m-a tamponat in partea dreapta!dupa impact...masina mea a ricosat intr-o alta masina parcata neregulamentar....pe partea carosabila in intersectie!mentionez ca aveam centura...atat eu cat si mama...si dupa impact...airbagurile s-au declansat!soferul celuilalt autovehicul...nu avea centura de siguranta...si nici airbagurile sarite!in momentul de fata...sunt acuzat din start de vatamare corporala din culpa...neacordare de prioritate....si moral...acuzat ca as fi dobitoc....de fiul victimei..(soferul celuilalt autovehicul)...care precizez ca este angajat al M.A.I...pe raza localitatii caruia sa produs accidentul!ma simt oarecum santajat...pentru faptul ca mi se pune in carca toata vina.....si...sincer...nu stiu ce drepturi am...cum pot sa ma apar.....si in eventualitate....daca as putea sa ma scap de fiul victimei...pentru ca practic el se ocupa de declaratii si totul...ca si cum el ar fi fost la volanul autovehiculuilui...caruia trebuia sa ii acord prioritate!va rog imi spuneti....la ce consecinte sa ma astept!va multumesc
Cel mai recent răspuns: iliesraduionel , utilizator 14:35, 20 Martie 2015
Vatamarea corporala din culpa nu este infractiune daca nu necesita pt ingrijire 90 de zile, sau daca nu ati consumat alcool.
O sa isi recupereze banii de la asiguratorul dvs.
Probabil ca nu este vorba de vatamare corporala din culpa. Nu cred ca medicul legist va acorda peste 90 zile de ingrijiri medicale.
Dar se pune problema daunelor materiale. Daunele produse pagubitului vor fi platite de catre asigurator (in totalitate sau numai partial in functie de cuantumul daunei), iar asiguratul isi va repara autoturismul pe cheltuiala sa. Problema se pune cine este pagubitul (nevinovatul) si cine este asiguratul (vinovatul). Litigiul va ajunge cu siguranta in instanta. Dvs. trebuie sa adunati probe cu care sa puteti convinge instanta ca sunteti nevinovat. In primul rand trebuie sa dovediti ca nu ati avut posibilitatea sa vedeti celalalt autoturism. Acest fapt se va stabili printr-o expertiza tehnica, dar este bine sa intocmiti o schita a intersectiei cu masuratorile distantelor dintre diferitele elemente din teren. Ar fi util sa faceti si niste fotografii a locului accidentului.
ing. Ioan Ciobanu
Nu am consumat alcol....si nici nu am depasit limita maxima admisa!eu am permisul de conducere de 2 luni....si nu stiu exact care e masura contraventionala...pentru ca sunt destule variabile!oare trebuie sa dau examen teoretic pentru redobandire??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto cu victime Ionut.Barbu Ionut.Barbu Buna ziua, luna trecuta am fost implicat intr-un accident auto, o masina care venea de pe contrasens a patruns pe banda mea pentru a intra pe un drum secundar, ... (vezi toată discuția)
Mi-a tras de volan și am făcut accident! Nik90 Nik90 Bună seara! Mă confrunt cu o situație puțin ciudată. Cu ceva timp în urmă, mă deplasam cu mașina mea spre localitatea X, împreună cu alți doi ... (vezi toată discuția)
Accident rutier soldat cu persoane vatamate din celalalt autoturism implicat FlorianTeodor FlorianTeodor Buna ziua, Va rog sa imi spune-ti ce as putea face in cazul in care am fost implicat intr-un accident rutier, iar vina nu imi apartine in totalitate asa cum ... (vezi toată discuția)