avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... ridicare masina
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

ridicare masina

Am o speta, sper sa gasesc un raspuns:
Agentul de la politia comunitara a intocmit proces verbal de avertisment si in care dispune masura ridicarii autoturismului parcat neregulamentar pe spatiul verde de pe o alee infundata dintre blocuri (fara semne de circulatie).
Proprietarul masinii era la fata locului, a dorit sa mute masina (nu a fost lasat), a dorit sa-si ia din masina obiecte personale (nu a fost lasat), a precizat la obiectiuni in procesul verbal ca spatiul este proprietate privata.
Fapt confirmat si de martori la eveniment (ca e proprietate privata).
Nu a achitat jumate din taxa de ridicare, pe loc, asa ca firma de ridicat si-a facut treaba si a ridicat masina.
A facut contestatie la procesul verbal, la politia comunitara, cu numarul de inregistrare s-a prezentat la firma sa-si ridice masina, pe care a putut s-o recupereze doar dupa ce a platit taxa de ridicare
Proprietarul se indreapta in instanta impotriva politiei comunitare.
Cum va recupera taxa? de la cine?
este considerat un abuz al politistului?
nu stiu... puteti argumenta?
Cel mai recent răspuns: eugen68octavian , utilizator 15:51, 29 Iunie 2009
gianis a scris:

Am o speta, sper sa gasesc un raspuns:
Agentul de la politia comunitara a intocmit proces verbal de avertisment si in care dispune masura ridicarii autoturismului parcat neregulamentar pe spatiul verde de pe o alee infundata dintre blocuri (fara semne de circulatie).
Proprietarul masinii era la fata locului, a dorit sa mute masina (nu a fost lasat), a dorit sa-si ia din masina obiecte personale (nu a fost lasat), a precizat la obiectiuni in procesul verbal ca spatiul este proprietate privata.
Fapt confirmat si de martori la eveniment (ca e proprietate privata).
Nu a achitat jumate din taxa de ridicare, pe loc, asa ca firma de ridicat si-a facut treaba si a ridicat masina.
A facut contestatie la procesul verbal, la politia comunitara, cu numarul de inregistrare s-a prezentat la firma sa-si ridice masina, pe care a putut s-o recupereze doar dupa ce a platit taxa de ridicare
Proprietarul se indreapta in instanta impotriva politiei comunitare.
Cum va recupera taxa? de la cine?
este considerat un abuz al politistului?
nu stiu... puteti argumenta?

Daca va aflati inca in termen formulati contestatie impotriva procesului verbal,avand in vedere cele invocate de dvs.:lipsa indicatoarelor de circulatie si faptul ca masina in cauza nu a fost ridicata de pe un drum public.
De asemeni puteti formula plangere impotriva comportamentului abuziv al politistului comunitar.
Puteti sa formulati actiune civila prin care sa solicitati daune materiale politiei comunitare.
Sa inteleg ca potrivit legii aleea dintre blocuri nu este drum public?
gianis a scris:

Nu,imi cer scuze,eu am inteles gresit.
gianis a scris:

Nu potrivit legii, ci potrivit cu ce ai spus matale. Ai zis că spaţiul respectiv era proprietate privată.

"Proprietarul masinii era la fata locului, a dorit sa mute masina (nu a fost lasat), a dorit sa-si ia din masina obiecte personale (nu a fost lasat), a precizat la obiectiuni in procesul verbal ca spatiul este proprietate privata.
Fapt confirmat si de martori la eveniment (ca e proprietate privata)."

Dacă într-adevăr spaţiul respectiv e proprietate privată nu are cum să fie un drum public, însă trebuie făcut dovada acestui fapt. Luaţi legătura cu proprietarul acestui spaţiu şi mergeţi la judecătorie cu ei.
Fără discuţie câştigaţi. Dacă nu e spaţiu privat... e cam cu cântec.
Contestaţia, trebuia s-o facă direct la judecătorie, am înţeles din mesaj că a făcut-o la poliţia comunitară.
De recuperat taxa primita o recuperează dacă are câştig de cauză.
Ultima modificare: Duminică, 21 Iunie 2009
eugen68octavian, utilizator
Care este situatia daca spatiul nu este inca al revendicatorului, inca se judeca cu primaria pentru al retroceda?
Va multumesc pentru parerile impartasite.

Alte discuții în legătură

Abuzuri cu ridicarea masinilor gianis gianis Am o speta, sper sa gasest un raspuns: Agentul de la politia comunitara a intocmit proces verbal de avertisment si in care dispune masura ridicarii ... (vezi toată discuția)
Parcare privata a blocului folosita de straini ice_bella20 ice_bella20 Am urmatoarele 2 situatii pentru care va rog sa-mi oferiti sfaturi: 1. Cui ne putem adresa si care-i procedura pentru ridicarea unei masini abandonate in ... (vezi toată discuția)
Amenda politia comunitara trafyctz trafyctz Buna ziua. Am o problema. Ieri am lasat masina pe avarii 5 minute pe marginea drumului pe o strada din oras ( Rm.Valcea ), pe langa mine mai erau inca cateva ... (vezi toată discuția)