avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda politia comunitara
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda politia comunitara

Buna ziua. Am o problema. Ieri am lasat masina pe avarii 5 minute pe marginea drumului pe o strada din oras ( Rm.Valcea ), pe langa mine mai erau inca cateva masini oprite are locuitorilor dintr-un bloc, m-am dus pana la un magazin si cand am iesit erau cei de la politia comunitara imi faceau poze la masina, m-am dus la ei sa vorbesc si mi-au zis ca imi dau doar avertisment si sa le dau buletinul, le-am dat buletinul si m-au pus sa mut masina putin mai incolo si sa ma intorc la ei , cand m-am intors ei deja imi scrisesera procesul verbal si daca am obiectiuni...pe procesul verbal scria 250 lei pana la 2500 lei, nu se mentiona ca amenda este la jumatate. In amenda scrie : art. 39 lit "t" din hotararea consilului local, nr. 50/2006 . Am cautat pe google ce inseamna art 39 lit t si nu apare nicaieri, este corect data amenda ? ma refer la articol. Tin sa mentionez ca masinile care erau parcate langa ( si nu erau pe avarii ) nu aveau nimic pe parbriz, nici ecuson si nici in imprejurimi nu era nici un semn de circulatie care arata ca este stationarea sau oprirea interzisa. Era o strada cu sens unic unde se parcheaza masini pe o parte iar a mea era una din ele....astept un raspuns. multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:46, 1 Decembrie 2010
Probabil ati incalcat ceva dvs. Pentru asta consultati un avocat ca sa vada daca este lovit de nulitate absoluta sau relativa.
Sunt multe aspecte sub care puteti contesta pvcc-ul.
Politia comunitara nu are competenta materiala in a constata si sanctiona contraventii la circulatia prin drumurile publice . De multe ori consiliile locale emit hotarari cu incalcarea legii . Fiind pe drum public , orice fapta se constata si sanctioneaza de politia rutiera , singura autoritate competenta in acest sens . Insa trebuie vazut exact pt ce v-au sanctionat si doar asa se poate aprecia daca se impune si o ridicare a unei exceptii de nelegalitate a HCL in cursul litigiului prinn care se judeca plangerea contraventionala , asta daca veti decide sa faceti plangere impotriva PV .
multumesc frumos pentru raspunsuri. Am fost astazi la sediul Politiei Comunitare si o doamna de acolo mi-au zis sa ma duc la tribunal sa depun contestatie, amenda se anuleaza deoarece eu nu am un loc de munca si asa scap de amenda...am fost la tribunal si am intrebat o doamna avocata care a inceput sa rada si mi-a zis ca nu exista asa ceva...pana la urma o platesc ca nu am ce face... totusi nu mi se pare corect ca politia comunitara sa dea amenda pe drumurile publice ( si aici ii multumesc Doamnei Diana Ramona ca nu mi`am dat seama de treaba asta ) si plus de asta nu au vrut sa imi zica ce inseamna " art. 39 lit "t" din hotararea consilului local, nr. 50/2006 "
Verificati cele inserate in procesul verbal intocmit de acei "pseudo-politisti" in sensul exactitatii consemnarilor sau al necompletarii unor rubrici din procesul verbal pentru a constata daca sunt incidente cauzele de nulitate prev.de art.16,17,19,34 din OG nr.2/2001.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate sa ma amendeze pt neoferit relatii cine conducea masina?? aidu aidu Am primit 200 lei amenda, in temeiul prev. art. 2 alin 31) Legea 61/1991, pt ca m-au invitat sa dau relatii cine conducea masina (parcata, chipurile ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru parcare lautz lautz Buna ziua, Am si eu o situatie: o prietena a primit o amenda pentru ca a stationat intr-o statie de autobuz. PV a fost completat de un agent de la politia ... (vezi toată discuția)
Amenda politia comunitara 1715 1715 am primit o amenda in valoare de 1000 de lei de la politia comunitara.... am parcat neregulamentar dansii au venit sa-mi dea amenda, m-am certat cu dumnealor, ... (vezi toată discuția)