avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am renuntat la plangerea contraventionala dar m-am ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am renuntat la plangerea contraventionala dar m-am trezit cu un nou termen!

Buna doresc si eu un raspuns la problema mea a renuntat la contestatia pe care am depuso la judecatorie pentru ca mi s a luat permis 30 zile neacordare de prioritate la pietoni si dupa ce am renuntat azi m am dus la judecatorie sa iau actul cu care sa predau permisul la politie m am trezit ca mai mia dat un termen in 14.04.2015 pentru ca sa se emita o adresa catre intimat,pentru a-si preciza fata de renuntarea la judecarea cererii..........acum eu pot face intr-un anumit fel sa predau permisul pana nu am o decizie finala ?? exista vreo optiune ? eu asta as vrea sa il predau acum !multumesc
Cel mai recent răspuns: marcadrian , utilizator 14:08, 15 Aprilie 2015
V-aţi trezit că s-a dat un nou termen în dosar pentru că aşa prevede Codul de procedură civilă: renunţarea la cererea de chemare în judecată nu se poate face decât cu acordul expres sau tacit al celeilalte părţi. Dacă pârâtul nu este prezent la termenul la care reclamantul declară că renunţă la judecată, instanţa va acorda pârâtului un termen până la care să îşi exprime poziţia faţă de cererea de renunţare. Lipsa unui răspuns până la termenul acordat se consideră acord tacit la renunţare (art. 406, alin. 4 Cod procedură civilă). Nu puteţi să faceţi nimic deocamdată, nu aveţi nicio opţiune.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Martie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
multumesc de raspuns dar acum daca nu se va prezenta din partea politiei nimeni se va da alt termen?sau se va incheia procesul !multumesc mult
Dacă poliţia nu se va prezenta la termen şi nici nu va trimite un răspuns instanţei, aceasta va lua act de renunţarea dvs. Asta înseamnă procesul se va încheia la următorul termen.
Buna !! Astazi am facut cerere la judecatorie pentru a-mi elibera minuta ca sa predau permisul la politie , as dori sa stiu daca cu aceasta minuta pot preda permisul ? sau doar atunci cand imi vine decizia acasa pot preda permisul !?Multumesc mult !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces pentru contestare proces verbal retinere permis hordymulberry hordymulberry Acum 2 ani, aproape 3 am depus contestatie la tribunal pentru a anula un proces verbal de retinere permis pentru depasire neregulamentara. Atunci am ... (vezi toată discuția)
Renunțare la judecată claudiasubotin claudiasubotin Am deschis o acțiune în contencios la Judecătoria de sector. În prezent suntem în faza în care eu am depus cererea de chemare în judecată și am primit ... (vezi toată discuția)
Termen instanta flori2009 flori2009 Buna seara! Situatia ar fi urmatoarea: Dosar civil pe rol. Reclamantul depune cerere de renuntare la judecata inainte de primul termen. Ulterior se stabileste ... (vezi toată discuția)