Am deschis o acțiune în contencios la Judecătoria de sector. În prezent suntem în faza în care eu am depus cererea de chemare în judecată și am primit întâmpinarea din partea apărătorului celeilalte părți, împreună cu citația cu data primei înfățișări. Aș vrea să renunț la judecată înaintea termenului primei înfățișări, adică 7 aprilie 2022.
Va fi nevoie de acordul celeilalte părți, având în vedere stadiul în care a ajuns demersul meu?
Vă mulțumesc.
Vă mulțumesc pentru răspuns.
Dacă îmi permiteți, încă o singură întrebare. Trebuie să prezint instanței o motivare pentru acțiunea de renunțare? În exemplul de formular care se găsește pe internet pentru îndrumare, nu apare o astfel de opțiune.
Încă o dată vă mulțumesc.
romascanu
Moderator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
„Renunţarea la judecată se constată prin hotărâre supusă recursului...” (art 406 alin.6 Ncpc)
Instanța (doar) constată renunțarea. (nu o dispune).
Motivele pentru ați ajuns la această concluzie ar trebui să vă intereseze doar pe dvs. Adică să nu uitați că nu veți mai putea reveni asupra renunțării. Și nici nu o puteți condiționa ulterior (... stați să vedeți că promisese Icsulescu te miri ce, dar a uitat între timp... sau altele asemenea).