avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie de transfer
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie de transfer

Buna,

Am si eu o intrebare:
mama mea este asistenta medicala. Recent, a fost descoperita cu probleme de sanatate, s-a internat si cazul a fost investigat de Medicina Muncii. In urma investigatiei a fost declarata cu boala profesionala. Mentionez ca problemele sunt cu coloana si nu mai are voie sa ridice.
Directia de Sanatate Publica a insistat la schimbarea locului de munca, fapt pt care directiunea spitalului a mutat-o de la o sectie la alta.
Problema intervine cu noul loc de munca care este cu un volum de munca intens si datorita problemelor de sanatate si a varstei este cu mult peste posibilitatile ei.
Intrebarea este: poate refuza aceasta mutare?

Mentionez ca nu a semnat nici o decizie sau act aditional la contract si ca decizia a fost luata fara consimtamantul ei.
Cel mai recent răspuns: RaulRazvanV , utilizator 10:40, 20 Martie 2015
Sa solicite angajatorului schimbarea si acestui loc de munca, mai ales ca nu a primit niciun document in acest sens.
Imi poti spune daca te rog in baza a ce anume sa solicite schimbarea?
Intreb asta pt ca are de a face cu oameni foarte "inteligenti".
Art. 41 C.mun.
(1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.

(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
...
b) locul muncii;
....

art.17 C.mun.
(1) Anterior incheierii sau modificarii contractului individual de munca, angajatorul are obligatia de a informa persoana selectata in vederea angajarii ori, dupa caz, salariatul, cu privire la clauzele esentiale pe care intentioneaza sa le inscrie in contract sau sa le modifice.
...
(3) Persoana selectata in vederea angajarii ori salariatul, dupa caz, va fi informata cu privire la cel putin urmatoarele elemente:
....
b) locul de munca sau, in lipsa unui loc de munca fix, posibilitatea ca salariatul sa munceasca in diverse locuri;
....
d) functia/ocupatia conform specificatiei Clasificarii ocupatiilor din Romania sau altor acte normative, precum si fisa postului, cu specificarea atributiilor postului;
....
(5) Orice modificare a unuia dintre elementele prevazute la alin. (3) in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, intr-un termen de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare este prevazuta in mod expres de lege.
....

Poate invoca prevederile art.17 alin.1 C.mun. si ale art.41 alin.1 C.mun.
Ultima modificare: Joi, 19 Martie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract determinat pe 3 luni se poate prelungi prin act aditional claudiughebauer1975 claudiughebauer1975 Am un contract determinat pe 3 luni iar de la resurse umane mi-au spus ca imi vor prelungi contractul care imi expira prin act aditional Este valabil prin act ... (vezi toată discuția)
Modificare cim Nichiforeac marcel Nichiforeac marcel Am un cim pe perioada determinata care expira la 15-03-2017. salariatul inlocuit a decedat in timpul concursului. Cim a fost deja prelungit cu un an pe ... (vezi toată discuția)
Munca la domiciliu ASL ASL In cazul in care un salariat, care are contract individual de munca cu societatea, cere ca in continuare sa-si indeplineasca atributiile de serviciu de la ... (vezi toată discuția)