avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Eliberarea certificatului fiscal
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Eliberarea certificatului fiscal

Buna ziua,
In data de 16.03.2015 am depus cerere pentru obtinerea certificatului fiscal. In data de 18.03.2015 am primit certificatul fiscal care are urmatoarele mentiuni La data de intai a lunii urmatoare eliberarii prezentului certificat, figureaza in evidentele compartimentului fiscal cu urmatoarele creante bugetare de plata catre bugetul local, conform evidentelor existente la data intocmirii ( iar in tabel este mentionat impozitul pe cladire si impozitul pe masina plus majorari/dobanzi ).
Mentionez ca eu am platit impozitul pe anul 2014 pana la data de 31.martie.2014 si am beneficiat si de bonificatia de 10%. Am cerut lamuriri cu privire la aceste creante si am primit un raspuns verbal ca trebuie sa fie trecute conform art.113 din Codul de procedura fiscala.
Insa in acel articol precizeaza la alineatul 2 ca: Certificatul de atestare fiscală se eliberează pe baza datelor cuprinse în evidenţa pe plătitor a organului fiscal competent şi cuprinde creanţele fiscale exigibile, existente în sold în prima zi a lunii următoare depunerii cererii. Va rog sa ma lamuriti daca impozitul devine creanta fiscala exigibila la data de 01.aprilie.2015 daca nu il platesc pana la aceasta data ? Din cate cunosc impozitul devine creanta exigibila incepand cu data de 01.octombrie, cand se incheie anul fiscal.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: marianpr , utilizator 19:02, 25 Martie 2015
Prin disp OUG nr. 102/2013 care completează art. 16 alin.(3) din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal, s-a prevazut posibilitatea schimbarii anului fiscal diferit de anul calendaristic pentru contribuabilii afiliati unor societati din alte state care utilizează exercitiul anual diferit de anul calendaristic.
Incepand cu anul 2014, contribuabilii pot opta la plata impozitului pe profit pentru un an fiscal diferit de anul calendaristic.
Societatile care opteaza pentru un an fiscal diferit de anul calendaristic vor avea alta perioada si alte termene de raportare doar in ceea ce priveste declaratia anuala de impozit pe profit, urmand ca declaratiile trimestriale sa se depuna tot in functie de trimestrul calendaristic.
Primul an fiscal modificat include si perioada anterioara din anul calendaristic cuprinsa intre 1 ianuarie si ziua anterioara primei zile a anului fiscal modificat, acesta reprezentand un singur an fiscal.
Dvs sunteti contribuabil persoana fizica sau juridica ?
Ati solicitat dvs schimbarea anului fiscal ?
Eu sunt contribuabil persoana fizica. Eu am facut referire strict la impozitul pe cladire si masina.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate certificat de atestare fiscala ltmocanu ltmocanu Buna ziua. Am facut cerere pe 27 iulie pentru un certificat de atestare fiscala si cand mi l-au dat am vazut ca expira pe 31 iulie. Este vorba despre un ... (vezi toată discuția)
Hcl poate să anuleze dreptul la bonificația de 10% pentru valoarea impozitului mai mică de 50lei? flxan_b flxan_b Poate o hotărâre de consiliu local să anuleze dreptul la bonificația de (până la) 10% pe motiv că valoarea impozitului pe clădire/teren este mai mică ... (vezi toată discuția)
Certificate fiscale cosminia cosminia exista vreo lege prin care se interzice eliberarea de certificate fiscale cu debite? (vezi toată discuția)