avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Schimbare nume presedinte ong
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Schimbare nume presedinte ong

Buna ziua,

Cum se procedeaza in situatia in care unul din membrii fondatori(presedintele) al unui ONG si-a schimbat numele de familie pe cale administrativa dupa ce a fost emisa Hotararea jud. de infiintare? In statut are numele vechi. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 19:46, 20 Aprilie 2015
in baza unei hotarari se va dispune actualizarea statutului in functie de noile modificari.
Inteleg ca trebuie urmata aceeasi procedura ca la infiintare. Multumesc!
DIn pacate legislatie nu face distinctie, si se intepreteaza ca modidficari de acte constitutive si modificarile de componenta a conducerii si se merge pe o procedura asemanatorare infiintarii. Daca insa e doar modificare de nume si in actele constitutive e mentionat CNP-ul persoanei, nu ar fi neaparat graba pentru operarea modificarii, dar in practica e bine sa se faca, pentru ca sunt functionari care au reticente sa accepte ca e vorba de aceeasi persoana desi e modificat numele. Juridic nu ar trebui sa fie nicio problema, mai ales daca prezinti si actul prin care s-a schimbat numele, nu doar noul act de identitate in care se vede ca e acelasi CNP....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare filiala ong amalia_cojocaru amalia_cojocaru Buna ziua, am o mare nelamurire. Am infiintat acum cativa ani, in 2007, un ONG in judetul Gorj in orasul natal, de care nu m-am putut ocupa tocmai petru ca ... (vezi toată discuția)
Rescriere statut asociatie 123456679 123456679 Bună ziua, conform noilor modificari din OG 26/2000 actul constitutiv este eliminat iar statutul va include si datele din actul constitutiv. Imi poate spune ... (vezi toată discuția)
Se poate reedita (actualiza) într-o singură ,,ediție" statutul modificat prin acte adiționale al unui ong? puscasul22 puscasul22 Pentru modificarea statului s-a depus la judecătoria hotărârea A.G., iar prin încheierea judecătoriei se consemnează modificarea statutului la ... (vezi toată discuția)