avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pedeapsa de 1 an si 10 luni cu executare- cand ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pedeapsa de 1 an si 10 luni cu executare- cand intervine reabilitarea?

am avut o pedeapsa de 1 an si 10 luni cu executare,din care am executat 1 an si 2 luni.am iesit in luna iulie 2012.cat timp trebuie sa treaca pentru stergerea cazierului?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 19:21, 18 Martie 2015
Calculati 1 an si 10 luni de la data incarcerarii , apoi adaugati inca 3 ani si veti afla data de la la care va interveni reabilitarea de drept a pedepsei aplicate.

Art. 165 n.c.pen
Reabilitarea de drept
Reabilitarea are loc de drept în cazul condamnării la pedeapsa amenzii, la pedeapsa închisorii care nu depăşeşte 2 ani sau la pedeapsa închisorii a cărei executare a fost suspendată sub supraveghere, dacă în decurs de 3 ani condamnatul nu a săvârşit o altă infracţiune.

Art. 167 n.cpen.
Calculul termenului de reabilitare
(1) Termenele prevăzute în art. 165 şi art. 166 se socotesc de la data când a luat sfârşit executarea pedepsei principale sau de la data când aceasta s-a prescris.
....................................................

Termenele
Art. 269 n. cproc.pen.
Calculul termenelor procedurale

(1) La calcularea termenelor procedurale se porneşte de la ora, ziua, luna sau anul prevăzut în actul care a provocat curgerea termenului, în afară de cazul când legea dispune altfel.

(2) La calcularea termenelor pe ore sau pe zile nu se socoteşte ora sau ziua de la care începe să curgă termenul, nici ora sau ziua în care acesta se împlineşte.

(3) Termenele socotite pe luni sau pe ani expiră, după caz, la sfârşitul zilei corespunzătoare a ultimei luni ori la sfârşitul zilei şi lunii corespunzătoare din ultimul an. Dacă această zi cade într-o lună care nu are zi corespunzătoare, termenul expiră în ultima zi a acelei luni.

(4) Când ultima zi a unui termen cade într-o zi nelucrătoare, termenul expiră la sfârşitul primei zile lucrătoare care urmează.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii reabilitare judecatoreasca- condamnat la o ped. de 12 ani si 6 luni inchisoare grigorerobertdaniel grigorerobertdaniel buna ziua ! amavut o condamnare de 12.6 ani din care am fost eliberat in 17 august 2007 , cand pot si cum face reabilitarea la cerere?...si care sunt ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa cu executare- termen de reabilitare/calcul termen rzvrzv rzvrzv Am fost condamnat la 2 ani inchisoare in 2013 cu executare si eliberat conditionat in 2014...intrebarea mea este: cand pot sa-mi fac reabilitarea sa nu mai am ... (vezi toată discuția)
Calculul termenelor de incercare si supraveghere samson78 samson78 Buna ziua. Inainte de a intreba aici am mai cautat pe forum si prin noul cod penal, dar nu reusesc sa inteleg cum se calculeaza termenul de incercare si cel ... (vezi toată discuția)