avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie pentru copilul urmaș care se casatoreşte
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie pentru copilul urmaș care se casatoreşte

Bună ziua , sunt student în anul 2 , orfan de ambii părinți și primesc o pensie de urmaș , as dori sa știu dacă as risca sa pierd pensia în urma căsătoriei pe care urmează sa o am în anul 2016 ?
Întrebarea este , pierd pensia de urmaș dacă mă căsătoresc ? Ținând cont ca viitoarea soție nu are un loc de munca legal adică cu carte de munca ... asta însemnând ca nu o sa fie alt venit în familie !
Mulțumesc !!!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:52, 18 Martie 2015
Prin casatorie nu se pierde pensia de urmas.
Acordarea şi menţinerea în plată a pensiei de urmaş pentru copii nu este condiţionată de starea civilă a acestora. Prin urmare, puteţi să vă căsătoriţi liniştit, veţi primi în continuare pensia de urmaş.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas robertt1 robertt1 Buna ziua..sunt student in anul II la facultate de stat(fara taxa) si as vrea sa va intreb daca pot beneficia de pensie de urmas avand in vedere k mama mea a ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas Dune D Dune D Am 22 de ani , sunt student si lucrez cu carte de munca intr-un hipermarket... In urma cu 2 ani ambi parinti au decedat intr-un accident. Am primit pensie de ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de pensie de urmas? vali_18 vali_18 Am pensie C.A.P. de 350 lei. Sotul a decedat de curand. Nu sunt recasatorita. Sotul avea pensie de stat de 350 lei. Pot beneficia de pensie de urmas? Ce suma ... (vezi toată discuția)