avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Grupa de munca pentru transportul de materiale ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Grupa de munca pentru transportul de materiale periculoase

Am si eu o intrebare: In ce grupa de munca se incadreaza conducatorii auto care transporta materiale periculoase,( mai precis clasa I exploziv de mină ) in momentul de fata? Am inteles ca dupa 1990 s-a scos grupa pentru aceasta categorie. Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:50, 20 Martie 2015
Incadrarea in grupa de munca, se realizeaza in prezent in baza Legii pensiilor publice nr.263/ 2010 cu oficiarile si completarile ulterioare.
Pentru a beneficia de conditii speciale de munca, firma la care lucrati, activitatea desfasurata si meseria trebuie sa fie nominalizate in anexa 2si 3 la lege. In cadrul firmei, daca exista nominalizarile mentionate mai sus, in anexa la contractul colectiv de munca/ decizia scrisa a conducatorului unitatii trebuie sa fiti nominalizat ca meserie/ beneficiar de conditii speciale de munca.
Pentru conditii deosebite de munca, firma trebuie sa detina avizul, anual, obtinut de la ITM pentru locurile de munca/ activitatile/ meseriile care se incadreaza in grupa de munca, iar la nivelul firmei sa fiti nominalizat prin decizia conducatorului unitatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locuri de muncã în condiþii speciale FARKAS TRAIAN IOSIF FARKAS TRAIAN IOSIF Bună seara, Vă rog să-mi explicaţi cum se interpretează prevederile art. 3 lit. h din Legea nr.263/2010, pentru că art. 30 din aceeaşi lege face ... (vezi toată discuția)
Buletin de analiza a mediului nociv pt. acordarea grupei a ii-a mireteo mireteo nu stiu cat de bun este titlul dar problema mea este urmatoarea:#-o la acordarea adeverintei pt.grupa a II-a este nevoie ca intreprinderea sa aiba buletin de ... (vezi toată discuția)
Beneficiari legea 155/2015 apocale apocale Cine beneficiază exact de gr. I de muncă, ce funcții, ce compartimente ? Doar cei care au lucrat direct în producție, în secție ? (vezi toată discuția)