Buna seara! In anul 1990 parintii mei au divortat. Atat eu cat si fratele meu am fost incredintati mamei. Din aceasta cauza ea a castigat si casa, un apartament cu 3 camere la vremea respectiva, tatal meu fiind obligat sa paraseasca domiciliul. Acel apartament stiu ca i-a fost repartizat tatalui meu de la locul de munca in anul '84. Dupa caderea comunismului, mama a cumparat acel apartament, devenind proprietar. In anul 1994 mama a vandut apartamentul respectiv, si a cumparat unul cu 2 camere. Eu m-am casatorit, am plecat de acasa, dar fratele meu a ramas cu mama in aceiasi casa.
Intrebarea mea este urmatoarea: Ce drepturi avem noi cu privire la acel apartament, dpdv legal, pentru ca femeia este insuportabila, iar fratele meu care s-a casatorit si are si un copil, efectiv nu mai poate locui acolo, dar nici nu are posibilitate sa isi cumpere ceva si sa plece.
Fratele are doua varianta, ori o suporta, ori pleaca, in acea casa are statutul de tolerat si mama sa poate cere evacuarea lui cu tot cu famile oricand.
Să înțeleg că '' femeia insuportabilă '' este mama d-voastră.
În calitate de proprietar are dreptul să solicite evacuarea fratelui d-voastră din casa care îi aparține. Fratele d-voastră nu mai este minor pentru ca să poată fi aplicat art. 499NCC-drepturi și îndatoriri părintești și nici art. 107 Codul familiei.
Momentan nu aveti niciun drept, fiind majori, mama dvs nu mai are nicio obligatie legala fata de voi.
Abia dupa decesul mamei dvs veti avea drepturi cu privire la acel apartament.
Pot face o evacuare
AuraRo
Buna ziua,
Am si eu o problema: sunt proprietara unui ap prin contract de Vanzare cumparare (eu Aura l am cumparat singura necasatorita de la sotii Ionescu) ... (vezi toată discuția)