avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Radar mobil
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Radar mobil

Buna seara! Daca am fost filmat cu radar mobil in cat timp (max)pot primi amenda si cat(intre60-70km/h in localitate)?Eram in coloana ,de unde pot afla daca am primit toti,(sau nu toti)amenda? M-ar interesa pt ca era "CINEVA" in coloana! Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:44, 19 Martie 2015
Organele au timp sa va expedieze procesul verbal in doua luni de la data cand a fost savarsita contraventia. Daca se depaseste acest termen, ati scapat de amenda. Nu direct, dar va adresati instantei, procedura e foarte simpla.
Cine era in coloana, de ce era, daca a fost amendat, cine a mai fost amendat, etc, nu-i treaba d-voastra!
N-aveti niciun temei legal sa solicitati sa vi se comunice aceste date.
Ultima modificare: Joi, 19 Martie 2015
DlGoe, utilizator
Organele au timp sa va expedieze procesul verbal in doua luni de la data cand a fost savarsita contraventia

In Monitorul Oficial nr. 78 din 29 ianuarie 2015, s-a publicat O.G. nr. 5/2015 pentru modificarea unor termene prevazute de O.G. nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor (M. Of. nr. 410 din 25 iulie 2001).
Potrivit noii reglementari, executarea sancţiunilor contravenţionale se prescrie dacă procesul-verbal de constatare a contravenţiei nu a fost comunicat contravenientului în termen de cel mult două luni de la data aplicării sancţiunii.
de unde pot afla daca am primit toti,(sau nu toti)amenda? M-ar interesa pt ca era "CINEVA"

Varianta sigura si rapida,daca tot erati in coloana ,intrebati pe cei care alcatuiau coloana daca in intervalul de 2 luni li se comunica PV contraventie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare proces-verbal rovinieta katrin katrin Am primit un proces-verbal de constatare contraventie datat 09.11.2015, prin care un agent constatator [b]constata la aceeasi data, respectiv 09.11.2015[/b], ... (vezi toată discuția)
Termen prescriptie amenda BIROU EXECUTOR JUDECATORESC TEMNEANU IONUT BIROU EXECUTOR JUDECATORESC TEMNEANU IONUT Acum un an am fost oprit de un agent de politie care nu avea masina dotata cu aparat radar intro localitate din tara. Acesta mi-a comunicat ca am fost ... (vezi toată discuția)
Prescriptia pv in 30 de zile respectiv de 6 luni ticut ticut am fost depistat pe un sector de drum nemarcat ca fiind localitate de un radar in mers(110km/h) si am fost sanctionat pt lipsa actelor si pentru viteza. nu am ... (vezi toată discuția)