avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua,

Sunt psiholog in cadrul propriului cabinet de psihologie si am o mare nedumerire.
In momentul in care as ramane insarcinata si nu sunt angajata in propriul cabinet, pot beneficia de indemnizatie de crestere a copilului?
Eu platesc la stat toate taxele (pensie, sanatate etc) insa nu sunt angajata in cabinet. Cineva mi-a spus ca ar trebui sa ma angajez in cabinet pentru a putea beneficia de aceasta indemnizatie. Corect nu mi se pare atat timp cat imi platesc darile...
Ma puteti lamuri, va rog?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:05, 19 Martie 2015
1. - Pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (eleva sau studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).
- Plata impozitului pe venit si a contributiilor la pensie, sanatate si somaj nu ete o conditie pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.

2. - Activitatea dvs. se incadreaza la "activitati independente" asa ca veti putea beneficia de indemnizatie pentru CCC fara sa fiti neaparat angajata cu contract individual de munca.
- Sunt sigur ca activitatea dvs. este inregistrata la Fisc de unde vi se va elibera si adeverinta de venituri necesara cand veti solicita indemnizatia pentru CCC.

Va multumesc pentru raspuns. Bineinteles ca este inregistrat cabinetul la Fisc, dar multe persoane mi-au spus ca trebuie sa imi fac contract de munca, ceea ce nu mi s-a parut normal.
Atunci voi sta fara griji :)

O zi buna si productiva!
1. Depinde cu ce persoane ati vorbit si daca nu cumva si ele au auzit, la randul lor, de la altcineva.

2. Puteti sa cautati si sa cititi OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor si Normele de aplicare a ei.
Si sunt si studenta la al doilea master, la zi :)
Pe durata CCC va puteti continua cursurile la master.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pt cresterea copilului ramonasoiman ramonasoiman Buna ziua, am si eu o intrebare referitor la indemnizatia pentru cresere a copilului. Eu in iulie am terminat masterul si cum nu m-am gasit un job am depus ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil simonasn simonasn buna seara am si eu nevoie de ajutor daca se poate...momentan detin o ii pe numele meu dar ne dorim un bebe iar sotul meu nu lucreaza am putea cumva sa inchid ... (vezi toată discuția)
Ccc îndemnizaţie pentru copii şi pensia. aahoy aahoy Bună ziua! Aş vrea să întreb, că dacă nu am găsit muncă dar am plătit taxa de pensie fără întrerupere la Casa Judeţeană de Pensii pot ... (vezi toată discuția)