avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

buna seara am si eu nevoie de ajutor daca se poate...momentan detin o ii pe numele meu dar ne dorim un bebe iar sotul meu nu lucreaza am putea cumva sa inchid firma mea si sotul meu sa-si deschida o alta ii iar pe mine sa ma angajeze sau sa-mi faca un contract de asociat astfel incat sa primesc indemnizatia de crestere a copilului??mentionez ca eu imi platesc contributiile la sanatate si pensii...ce ma sfatuiti sa fac??va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:52, 18 Septembrie 2014
1. Plata contributiilor la sanatate si pensie nu va ajuta la a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC).

2. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (eleva sau studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

3. - Puteti sa beneficiati de indemnizatie pentru CCC si daca sunteti dvs. proprietara unei I.I. dar cand intrati in CCC trebuie sa suspendati activitatea I.I.
- Puteti sa faceti si asa cum ati spus dvs.: sa fiti salariata sotului la I.I. a lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil mihaelarotsin mihaelarotsin buna ziua,situatia mea este urmatoarea.sotul meu lucreaza la negru,dar de 5 ani cotizeaza la casa de asigurari lunar,pt ai merge vechimea.intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Lndemnizatie de crestere a copilului reana reana daca cotizez la casa de pensii,primesc indemnizatie de crestere a copilului?:) (vezi toată discuția)
Ccc îndemnizaţie pentru copii şi pensia. aahoy aahoy Bună ziua! Aş vrea să întreb, că dacă nu am găsit muncă dar am plătit taxa de pensie fără întrerupere la Casa Judeţeană de Pensii pot ... (vezi toată discuția)