avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... lndemnizatie de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

lndemnizatie de crestere a copilului

daca cotizez la casa de pensii,primesc indemnizatie de crestere a copilului?:)
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:07, 15 Ianuarie 2015
1. Beneficiati de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) daca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) aveti venituri din salarii, din activitati independente su agricole sau perioade asimilate (eleva sau studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

2. Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionala de plata contributiilor la pensie, sanatate si somaj.
da dar vreau sa stiu daca se mai acorda indemnizatie pt cresterea copilului si prin aceasta modalitate de a plati la casa de pensii 12 luni premergatoare nasterii sau nu mai e valabilB-)
Nu este valabil ceea ce sustineti dvs cu plata cotizatiilor pentru a se beneficia de indemnizatia pentru CCC.
Ceea ce spuneti vs. nu a fost niciodata prevazut in vreo lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc îndemnizaţie pentru copii şi pensia. aahoy aahoy Bună ziua! Aş vrea să întreb, că dacă nu am găsit muncă dar am plătit taxa de pensie fără întrerupere la Casa Judeţeană de Pensii pot ... (vezi toată discuția)
Lndemnizatie crestere copil danielam123 danielam123 Buna ziua.eu nu lucrez si as vrea sa va intreb daca platesc un an stagiu de cotizare la casa de pensii pot beneficia de indemnizatie de crestere a copilului?va ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Ramona2011 Ramona2011 Momentan nu am serviciu si i-mi doresc foarte tare un copil. Daca inchei un contract de asigurari sociale cu casa de pensii 12 luni, beneficiez de indemnizatia ... (vezi toată discuția)