avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Momentan nu am serviciu si i-mi doresc foarte tare un copil. Daca inchei un contract de asigurari sociale cu casa de pensii 12 luni, beneficiez de indemnizatia de crestere copil?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:29, 7 Septembrie 2011
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau din activitati agricole si/sau perioade asimilate: eleva, studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.
2. Contractul de asigurare incheiat cu Casa de Pensii nu va ajuta decat la stagiul de cotizare pentru pensie.
3. Puteti incheia un contract individual de munca cu timp partial (o ora pe zi sau pe luna) si veti beneficia de indemnizatie pentru CCC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de asigurare sociala si ccc vgeorge vgeorge daca inchei un contract de asigurat cu cjp si raman insarcinata pot beneficia de prenatal doi ani de zile ? (mentionez ca este continuitate pe cartea de munca ... (vezi toată discuția)
Pot plati din mana pentru pensie, sanatate si vechime pe cartea de munca? ada_mazuru ada_mazuru Buna ziua as dori sa stiu daca pot plati din mana pentru cartea de munca (sa mearga vechimea) si pentru pensie si sanatate, sa fiu asigurata sa pot beneficia ... (vezi toată discuția)
Lndemnizatie de crestere a copilului reana reana daca cotizez la casa de pensii,primesc indemnizatie de crestere a copilului?:) (vezi toată discuția)