avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contract de asigurare sociala si CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contract de asigurare sociala si CCC

daca inchei un contract de asigurat cu cjp si raman insarcinata pot beneficia de prenatal doi ani de zile ? (mentionez ca este continuitate pe cartea de munca pana pe 20 luna curenta iar de pe 21 contract de asigurat cu casa judeteana de pensii)Multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:27, 26 Aprilie 2011
1. Plata contributiei la pensie nu va ajuta la a beneficia de indemnizatie pentru CCC. Va ajuta numai la stagiul de cotizare pentru pensie.
2. OUG 111/2010 spune ca puteti beneficia de indemnizatie pentru CCC daca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului ati realizat venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit sau perioade asimilate acestora (somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate, eleva, studenta la zi etc.).
3. Asadar va planificati sarcina tinand cont de cele spuse mai sus.
4. Puteti incheia un contract individual de munca cu timp partial (chiar si o ora pe zi sau pe saptamana) si veti beneficia de indemnizatie pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil Ramona2011 Ramona2011 Momentan nu am serviciu si i-mi doresc foarte tare un copil. Daca inchei un contract de asigurari sociale cu casa de pensii 12 luni, beneficiez de indemnizatia ... (vezi toată discuția)
Sunt gravida si fara loc de munca, cum beneficiez de indemnizatie pentru cresterea copilului? ermilia ermilia buna ziua, va rog daca puteti sa ma ajutati si pe mine. sunt insarcinata si am lucrat doar 3 luni, beneficiez de asigurare pentru ca inainte sa raman ... (vezi toată discuția)
Ccc îndemnizaţie pentru copii şi pensia. aahoy aahoy Bună ziua! Aş vrea să întreb, că dacă nu am găsit muncă dar am plătit taxa de pensie fără întrerupere la Casa Judeţeană de Pensii pot ... (vezi toată discuția)