avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Cum se declara / inregistreaza reducerea comerciala ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Cum se declara / inregistreaza reducerea comerciala anuala

Buna ziua,

am nevoie urgenta de ajutorul Dvs. privind reducerea comerciala acordata de o societata romana pentru un client din UE.
Clientului se acorda o reducere comerciala ulterioara, dar factura este emisa de cilentul din UE catre societatea romana, totusi reducerea este acordata de societatea din romania. Exista un protocol incheiat intre parti. Avand in vedere ca reducerea comerciala este aferenta anului 2014, factura a fost emisa de catre client in anul 2015. Cum se inregistreaza in contabilitate si in declaratiile 300/390. Stiu ca in mod normal societatea romana ar trebuie sa emita factura de reducere dar ei nu accepta asa.

Multumesc anticipat petru raspunsuri

Alte discuții în legătură

Atingere plafon tva Cornel83 Cornel83 Buna ziua, As dori o clarificare pentru urmatoarul scenariu: PFA norma de venit (domeniul IT - caen 6202), inregistrat in scopuri de TVA doar pentru ... (vezi toată discuția)
Prestari servicii intracomunitare ioanatodi ioanatodi Firma din Romania neplatitoare de tva se inregistreaza in Registrul Intracomunitar datorita faptul ca presteaza servicii in spatiul UE si se confrunta cu o ... (vezi toată discuția)
Autofactura prestari servicii transport intracomunitar jonny_6 jonny_6 Buna ziua ! O firma din Romania care presteaza servicii de transport intracomunitar pt o firma din Austria a semnat o declaratie de acord privind ... (vezi toată discuția)