avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... amenda ratb
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

amenda ratb

Sotul nu a validat, iar controlorilor ratb fiindca nu avea actele la el si nici suprataxa, le.a dat numele si data nasterii si a plecat, trebuia sa se intoarca in 10 min cu banii, dar nu s.a mai dus. Erau doar controlorii, nu jandarmii, insa au sunat undeva sa verifice numele. Sotul nu stie daca ii s.a facut proces verbal, el nu a semnat nimic. A gresit, insa pana la urma oricine de varsta apropiata si care sa.i stie datele putea sa le spuna in locul lui, cum dovedesc ca a fost el, se folosesc de camerele din autobuz ?S.a intamplat pe 18.03. In ce situatie poate platii doar 50% din amenda? Ii va venii amenda acasa?2raaed
Cel mai recent răspuns: recl0m0tie , utilizator 13:26, 20 Martie 2015
R.A.T.B are o baza de date si autorizatie de prelucrare a datelor cu caracter personal dar,controlorul nu are acces la ea....un proces verbal contine CNP,serie si nr CI,adresa....aceste date intrau in posesia controlorului numai daca sotul le dadea buletinul...restul este poveste!..au vrut sa-l sperie sa achite suprataxa...sotul pana la urma are calitatea de contravenient dar, un proces verbal nu se intocmeste in baza unor imagini...mai avem pana acolo...daca totusi primiti ceva prin posta pe numele sotului,se poate prezenta la politie sa-l indrume unde sa faca cerere sa afle cine i-a accesat datele personale...cine l-a verificat si in ce context....cu respect
multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestație amendă ratb GeorgeeS GeorgeeS Buna ziua! Decurand mi-am uitat abonamentul ratb acasă și când au urcat controlorii in autobuz mi-au spus să cobor din autobuz, fiind și un jandarm cu ... (vezi toată discuția)
Care sunt pasii pentru contestarea unei amenzi nefondate din partea jandarmeriei? andrewww andrewww Salutare tuturor! Am si eu o problema si m-am gandit sa va cer ajutorul. Am luat o amenda ratb pe nedrept (in sensul ca urcasem in autobuz de 10 secunde si ... (vezi toată discuția)
Proces verbal ratb ioaar ioaar Buna ziua, Am calatorit recent fara bilet de calatorie in RATB, deoarece i-l imprumutasem mamei mele si am uitat sa il iau inapoi. Din nefericire, am fost ... (vezi toată discuția)