avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Proces verbal RATB
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Proces verbal RATB

Buna ziua,
Am calatorit recent fara bilet de calatorie in RATB, deoarece i-l imprumutasem mamei mele si am uitat sa il iau inapoi. Din nefericire, am fost prinsa de controlori. Am prezentat buletinul, mi s a spus ca trebuie sa platesc suprataxa de 50 de lei sau primesc amenda. Nu aveam nicio problema sa platesc valoare suprataxei, pentru ca pana la urma a fost greseala mea, dar nu aveam bani la mine in ziua respectiva. Mi s a spus asadar ca voi primi proces verbal acasa, cu o atitudine indiferenta, dupa care doamna controlor mi a intors spatele si a plecat(sa nu mai spun ca nici nu s a legitimat la inceput). Acum vine nelamurirea mea.. pe procesul verbal, la "contravenient" scrie "a refuzat sa semneze", dar procesul verbal nu a fost intocmit in fata mea, nu aveam cum sa semnez. Ca sa fie valabil, nu trebuie sa fie intocmit de fata cu mine? O a doua problema ar fi incorectitudinea si lipsa datelor mele personale. Numele meu este Ruxandra, dar pe proces scrie Alexandra, iar data de nastere lipseste.
ce imi sugerati sa fac? Se poate considera nul acest proces verbal? cum as putea sa il contest?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:32, 2 Septembrie 2015
Art.17 din OG 2/2001
Lipsa menţiunilor privind numele, prenumele şi calitatea agentului constatator, numele şi prenumele contravenientului, iar în cazul persoanei juridice lipsa denumirii şi a sediului acesteia, a faptei săvârşite şi a datei comiterii acesteia sau a semnăturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constata şi din oficiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda ratb blackdragon blackdragon Pe scurt, am avut pe abonamentul prietenei o calatorie cumparata de la ghiseu ratb. am validat fara sa apas tasta 2, adica am validat abonamentul ei, nu ... (vezi toată discuția)
La contraventii se poate invoca nulitatea absoluta ? de exemplu, ... Ionescu15 Ionescu15 La contraventii se poate invoca nulitatea absoluta ? De exemplu, un proces verbal de contraventie intocmit aiurea,fara probe (martori sau suport tehnic), ... (vezi toată discuția)
Contestatie p-v szilviakingastefan szilviakingastefan As avea o intrebare in legatura cu contestatia unui p-v de contraventie, in cazul in care la intocmirea p-v nu mi s-a acordat posibilitatea de a face ... (vezi toată discuția)