avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Ce se poate face ca sa fie legal si inatacabil ,daca in urma unei succesiuni dupa sotul decedat o casa se va imparti intre sotul in viata si 3 copii ai defunctului ,numai ca sotul viu doreste sa lase cota lui din proprietate doar la 2 dintre cei 3 copii ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 14:05, 19 Martie 2015
Buna ziua! Sotul poate intocmi un testament in acest sens sau poate incheia un contract de vanzare-cumparare cu cei doi copii.
Buna ziua .
Testamentul nu se poate ataca de catre cel de-al 3 copil ?
mentionez ca in urma succesiuni detine si el o cota parte din casa
Multumesc
ba da, testamentul se poate ata. si contractul de vanzare-cumparare poate fi atacat ca act simulat pentru a soate de la mostenire pe al 3-lea copil. depinde ce clauze contine
Contractul de vinzare-cumparare se poate ataca ? despre ce clauze este vorba ?
Multumesc.
Sa incheie un contract de intretinere.

Alte discuții în legătură

Testament atacabil dragos79 dragos79 Va rog daca ma puteti lamuri si pe mine: am o matusa care vrea sa-mi lase prin testament apartamentul. Nu are copii, iar sotul este decedat. Singurele rude ar ... (vezi toată discuția)
Anulare drept proprietate urmat de testament AdrianJ AdrianJ Buna ziua Va rog a ma ajuta in legatura cu o problema. Este vorba de un unchi (fratele bunicului) care este casatorit de 60 ani cu matusa. Aceasta are o ... (vezi toată discuția)
Testament myty67 myty67 O batrânică se roagă de mine, ptr. a avea grijă de ea şi vrea să imi lase casa de la ţară,ca moştenire prin testament....sincer nu ştiu ce să fac, ... (vezi toată discuția)