avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Ce se poate face ca sa fie legal si inatacabil ,daca in urma unei succesiuni dupa sotul decedat o casa se va imparti intre sotul in viata si 3 copii ai defunctului ,numai ca sotul viu doreste sa lase cota lui din proprietate doar la 2 dintre cei 3 copii ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 14:05, 19 Martie 2015
Contract de intretinere stimate domn, sa se presteze efectiv intretinerea.
Daca faceti vanzare si nu se da pret este anulabil din lipsa...pretului...
Vanzare cumparare cu orice clauza conform art.1091 este prezumat donatie.
Donatiile si testamentele sunt liberalitati si ele pot fi suspuse reductiunii liberaltatilor excesive pentru cota de rezerva ce li se incalca celorlalti mostentori rezervatari, adica celuilat fiu.
si daca in sintanta vine cu martori ca nu l-au anuntat sa contribuie si el la intretinere si ca intretinerea nu a fost prestata corespunzator???? exista obligatie legala de intretinere a copiilor catre parinti....un astfel de contrcat este mult mai usor de anulat din prespectiva unui avocat, domnule notar.

cu toata stima, dvs apreciati foarte corect din prespectiva unui notar, dar din persoectva instantelor lucrurile se schimba radical. mult mai greu se anuleaza un contract de vanzare -cumparare redactat bine in care va fi greu de demonstrat ca ce scrie notarul este contestat decat prestatiile de intretinere, care implica elemente de fapt ce pot fi relativ usor de combatut cu martori
spre exemplu o batrana are contract de intetinere, face accident vascular si este internata ...la spitalul public i se sune ca nu are nicio sansa daca nu este pusa pe aparate, dar nu au locuri, la privat au, dar costa enorm...oamenii nu au bani si batrana moare ( as ar mai fi trait cu aparata cca 2-3 luni). mostenitorul a castigat in instanta ca a reusit sa probeze ca daca ar fi fost intretinuta corespunzator ( ex. pusa la privat pe aparate cu 1000 lei /zi) nu ar fi murit atunci. a avut o singura proba: actul de externere de la spitalul public.

sau alt dosar in care 2 martori au declarat ca batranul nu era intretinut bine, era neingrijit.....
Ultima modificare: Joi, 19 Martie 2015
Antoanela Geaman, Avocat
Doamna ce scrie notarul ...ca s a dat pret cand situatia reala este ca nu s a dat pret...si asta se vede clar si demonstra daca nu este pretul dat printr un transfer bancar sa zicem....niciun parinte nu cere pret copiilor...
Eu nu contest nici ce spuneti dvs, insa repet de esenta vanzarii este pretul si orice act cu sanse mai putine de anulare este cel care oglindeste raportul juridic real dintre parti.
Exemplele dvs sunt reale insa nu sunt nici atat de des intalnite..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament atacabil dragos79 dragos79 Va rog daca ma puteti lamuri si pe mine: am o matusa care vrea sa-mi lase prin testament apartamentul. Nu are copii, iar sotul este decedat. Singurele rude ar ... (vezi toată discuția)
Testament myty67 myty67 O batrânică se roagă de mine, ptr. a avea grijă de ea şi vrea să imi lase casa de la ţară,ca moştenire prin testament....sincer nu ştiu ce să fac, ... (vezi toată discuția)
Anulare drept proprietate urmat de testament AdrianJ AdrianJ Buna ziua Va rog a ma ajuta in legatura cu o problema. Este vorba de un unchi (fratele bunicului) care este casatorit de 60 ani cu matusa. Aceasta are o ... (vezi toată discuția)