avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... se poate transfera contractul de inchiriere apartament ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

se poate transfera contractul de inchiriere apartament ANL de la parinti la copil?

Buna ziua.
Detin in chirie un apartament ANL, iar recent am achizitionat un alt apartament prin prima casa. De la primarie mi-au spus ca pot sa pastrez apartamentul ANL, nu trebuie sa reziliez contractul. Eu initial am spus ca as renunta la apartamentul cu chirie, pt ca ne-am mutat de acolo si daca il pastrez sunt niste cheltuieli in plus de peste 100 lei/luna. Dar o vecina care sta tot la ANL mi-a spus ca ea s-a interesat, si daca pastrez apartamentul pana ce copilul meu va avea 18 ani voi putea sa-i transfer lui contractual de inchiriere, apoi el va putea sa-l cumpere daca vrea. Spuneti-mi, va rog, e adevarat ca se poate transfera contractual de inchiriere la copil, in conditiile in care noi parintii avem deja un imobil pe numele nostru? Peste 6 ani copilul meu va avea 18 ani, si daca chiar se poate (cu conditia sa nu se schimbe legislatia prea mult pana atunci!?!) parca nu as renunta la ANL. Dar nici nu l-as tine degeaba, pt ca eu cu sotul nu mai putem sa-l cumparam nici cu banii jos, ca avem nevoie de o adeverinta pe proprie raspundere ca nu detinem alte imobile, ceea ce este imposibil sa mai declaram. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 13:49, 19 Martie 2015
nu puteti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare locuinta cu chirie de la anl ancasiia ancasiia Locuiesc intr-un apartament cu chirie de la ANL si am inteles ca dupa 5 ani se poate cumpara. Problema mea este urmataorea: dosarul de inchiriere a fost facut ... (vezi toată discuția)
Chirie apartament anl - cu datorii la intretinere, a fostilor chiriasi cristinaiasi cristinaiasi Buna ziua. Am primit un apartament cu o camera prin programul ANL in Iasi pt a sta in chirie ( de la primaria IASI departament locuinte ANL ) , iar peste un ... (vezi toată discuția)
Chirias la primarie in bloc fara autorizatie de constructie goghita goghita Sunt chirias ANL in celebrele blocuri construite in Timisoara, fara autorizatie de constructie despre care vuieste toata presa. De aprox 1 an se cearta ... (vezi toată discuția)