avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cale de Atac amenda rovinieta dupa Decizia nr. 6/2015 ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cale de Atac amenda rovinieta dupa Decizia nr. 6/2015 - ICCJ

Ca urmare a hotararii Curtii de Apel Iasi - hotararea Judecatoriei Iasi a devenit definitiva si irevocabila privind sanctiunea contravenionala (rovinieta), desi am mentionat in toate intampinarile ca lipsa semnaturii olografe a agentului constatator pe PV este lovit de nulitate. Amenda nu am platit-o dar a venit adresa la Caseria Primariei sa o platesc.
Intrebare: Pot face revizuire la PV alin.1 pct 5 ,,după darea hotărârii, s-au descoperit înscrisuri doveditoare, reţinute de partea potrivnică sau care nu au putut fi înfăţişate dintr-o împrejurare mai presus de voinţa părţilor'' mentionand Decizia nr. 6/2015, incadrandu-ma in termenul de o luna nefiind trecute 30 de zile de la publicare in monitorul oficial?
va multumesc anticipat.
Va rog sa ne spuneti in care (numar/data/etc) Monitor Oficial partea intai a fost publicata decizia 6/2015 a iccj!
va multumesc de corectie. Intr-adevar nu este publicată în Monitorul Oficial, deci inca nu poate produce efecte juridice. Dar dupa publicare mai pot face revizuire la PV alin.1 pct 5.?
Stimat forumist,

Răspunsul este nu.

Apariția ulterioară a unui Recurs în Interesul Legii nu se încadrează în motivul de revizuire arătat de art. 509 alin.1 pct 5 - de altfel nici prevederile vechiului cod nu difereau aici.

Explicit, RIL-ul nu are efecte asupra hotărârilor judecătoreşti examinate.

Cu stimă.
Vă mulțumesc pentru răspuns. Totodată, mă bucur de efectul acestui forum, căci doar prin acest canal de comunicare am avut ocazia ca d-voastră unul dintre avocații cu greutate, să se aplece asupra rezolvării problemei mele. Luminându-mă am găsit: Recursul în interesul legii - Art. 517 NCPC - Conţinutul hotărârii şi efectele ei. După cum spovedania nu se rezumă numai la mărturisire, ci și la practică, am hotărât să-mi plătesc amenda.
Cu deosebită considerație.
Ultima modificare: Joi, 19 Martie 2015
Daniela Gratiela, Alte profesii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare-revizuire vbc vbc Care este termenul in care se poate face revizuirea recursului(hot. irevocabila)? (vezi toată discuția)
Cale de atac impotriva hotararii litigii_munca litigii_munca As dori sa stiu care sunt caile de atac la hotararea pronuntata in cererea de apel formulata in cazul unui litigiu de munca. In ce articole legislative se ... (vezi toată discuția)
Putere de lucru judecat caradis caradis Buna ziua. Pot depune cerere de Recurs in interesul legii daca abia dupa un an si jumatatate am observat ca doua decizii ale aceleasi instante sunt contrare ... (vezi toată discuția)